Gündem
  • 1.6.2020 21:54

Neler oluyor?.. Esad İdlib'e sevkiyata başladı

Rusya destekli Esed rejimi İdlib'e sevkiyatları artırdı

Esed güçlerinin Zaviye Dağı ve Talhiye bölgelerine askeri takviye yaptığını bildirildi.

Şarkul Evsat

01 Haziran 2020 Pazartesi 10:30

A+A-

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Esed rejimi güçlerinin İdlib’in güney kırsalındaki Zaviye Dağı ve Taftanaz’ın doğusundaki Talhiye bölgelerine askeri takviye yaptığını bildirdi.

Ulusal Kurtuluş Cephesi Sözcüsü Naci Mustafa ise, muhaliflere ait Nida Suriye (nedaa-sry) sitesine yaptığı açıklamada, son zamanlarda Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib bölgesinde Rusya ve İran’a bağlı milislerin ihlallerinin arttığını belirtti.

Mustafa, bu ihlallerin Zaviye Dağı'ndaki eksenlere sızma girişimleri, İdlib'in güneyindeki Kansafra ve Bara’da yerleşim bölgeleri ile muhalif grupların mevzilerine topçu atışı düzenlenmesi ve İran’a ait silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile Zaviye Dağı ve Gab Ovası’nda birkaç noktanın hedef alınması olduğunu söyledi.

İdlib'in güneyinde Rus milislerin hareketlenmesine dikkat çeken Mustafa, Lübnanlı Hizbullah milisleri, Dördüncü Tugay ve Cumhuriyet Muhafızları’nın da bölgedeki varlıklarını yoğunlaştırdığını dile getirdi.

Heyet Tahriru’ş Şam (HTŞ) ve diğer gruplar da, İdlib kırsalının güneyi ve Gab Ovası'ndaki temas noktalarını güçlendirmeye çalıştı.

Aynı şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri de (TSK) İdlib'in güney kırsalı ve Zaviye Dağı’ndaki varlıklarını güçlendirdi.

SOHR, TSK’nın Zaviye Dağı’ndaki stratejik Nebi Eyüp Tepesi’ne hava savunma sistemi konuşlandırdığını öne sürdü.

Türkiye ve Rusya’nın M4 olarak bilinen Halep-Lazkiye karayolu ve sivillerin evlerine dönüşü gibi konularda yaptığı müzakerelerin başarısız olması halinde bölgede yeni bir askeri operasyonun yaşanabileceğine ilişkin olasılığın artırması nedeniyle tarafların takviyeleri devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 1.6.2020 21:55

İLGİLİ HABERLER