Gündem
  • 19.6.2016 01:28

Nesli tehlikedeki sürüngen Şanlıurfa'da görüldü

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğüne bağlı av koruma ekipleri, Şanlıurfa'da Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda görev yaparken yavru çöl varanına rastladı.

Sürüngenler (Reptilla) sınıfının içinde dev kertenkeleler (Varanidae) ailesinden olan, Şanlıurfa'nın endemik türlerinden biri sayılan çöl varanının yakından görüntüsünü elde eden ekipler, yavruların büyümeye başladığını da tespit etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çöl varanının tabiatta kemirgenler, sürüngenler, kuşlar ve bunların yumurtalarıyla beslendiğini ifade ederek, "Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan bu tür Türkiye'de Şanlıurfa ve Şırnak'ta sınırlı bir alanda görülebiliyor. Bu türlerin korunması maksadıyla Bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Vatandaşlarımız da bu tür hayvanlar konusunda daha dikkatli olmalı. Zaten biz bu türlerle alakalı halkımızı bilgi sahibi yapmak için çalışmalar yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Güncellenme Tarihi : 19.6.2016 01:33

İLGİLİ HABERLER