Netanyahu: “Arap liderlerle gizli görüşmeler yapıyoruz”

1 dk okuma
Netanyahu: “Arap liderlerle gizli görüşmeler yapıyoruz”

Hızlı Özet

İsrail Başbakan Benjamin Netanyahu, İsrail'in Arap liderlerle bağ kurmak için daha fazla gizli görüşmelere başladığını söyledi.






İsrail Başbakan Benjamin Netanyahu, İsrail'in Arap liderlerle bağ kurmak için daha fazla gizli görüşmelere başladığını söyledi.



İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın kıdemli danışmanı ve asistanı Jared Kushner'ın ve Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brian ile yaptığı görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu. İsrail'in Arap liderlerle ikili ilişkiler kurma konusunda kapalı kapılar arkasında görüşmelerde bulunduğunu söyleyen Netanyahu, "İsrail ile ilişkilerini normalleştirmek isteyen Arap ve Müslüman liderlerle pek çoğu kamuoyunun bilgisi dışında görüşmeler yapılıyor" ifadelerini kullandı.



Kushner ve O'Brian, bu ayın başlarında tam diplomatik bağların kurulması konusunda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile bir anlaşmanın imzalanmasının ardından normalleşme görüşmeleri için İsrail'e gitti. Cumartesi günü, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan, İsrail'in ekonomik boykotunu kaldıran bir kararname çıkardı. BAE'deki şirketlerin ve bireysel girişimcilerin İsrail işletmeleriyle ticaret ve finansal anlaşmalar yapmalarına izin verdi. İsrail artık BAE'ye her türlü mal ve ürün ihraç edebilecek. Netanyahu, hareketin iki ülke arasında ekonomik işbirliğinin yolunu açtığını söyleyerek BAE'nin, İsrail'e yönelik boykotu sona erdirmesini alkışladı.




Bu haber 496 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri ile diplomatik ilişkilerini sonlandırdı
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri ile diplomatik ilişkilerini sonlandırdı

Yapılan birçok uyarıya rağmen BAE'nin bu eylemlerinde ısrarcı olduğu ifade edilen açıklamada, söz konusu eylemlerin "iki egemen devlet arasındaki ilişkiler çerçevesinde artık kabul edilebilir, katlanılabilir veya cevapsız bırakılabilir sınırları aştığı" kaydedildi.

Habervitrini14669 Görüntüleme
NATO'da istihbarat skandalı! İngiliz özel kuvvetleri Rus askerlerini eğitiyor
Dünya

NATO'da istihbarat skandalı! İngiliz özel kuvvetleri Rus askerlerini eğitiyor

İngiliz özel kuvvetlerinden emekli olan gizli ordu mensuplarının Moskova bağlantılı kamplarda Rus askerlerini eğittiği, sızdırılan istihbarat raporlarıyla ortaya çıktı. İstihbarat değerlendirmelerine göre, Batılı eski askerler Bulgaristan ve Sırbistan'daki tesislerde Rus personeli eğitiyor.

Habervitrini12889 Görüntüleme
Dünyanın internet damarlarına Rusya'dan operasyon! NATO son anda engelledi
Dünya

Dünyanın internet damarlarına Rusya'dan operasyon! NATO son anda engelledi

Kuzey Kutbu'nun binlerce metre altında kritik bir Rus operasyonu engellendi. Rus unsurları, Svalbard yakınlarında internet bağlantısı ve uydu verileri için hayati önemdeki denizaltı fiber optik kablolarını iz bırakmadan devre dışı bırakmaya yönelik gizli bir teknolojiyi denedi. İngiltere, Norveç ve ABD'nin ortak operasyonuyla Rus gemilerinin tatbikatı tamamlaması engellendi.

Habervitrini13414 Görüntüleme
Bahçesinden 100 milyon dolarlık servet çıktı! Toprağın altında 400 milyon yıl bekledi!
Dünya

Bahçesinden 100 milyon dolarlık servet çıktı! Toprağın altında 400 milyon yıl bekledi!

Sri Lanka'da yıllar önce yapılan sıra dışı keşif, büyüklüğü ve tahmini değeriyle yeniden ilgi odağı oldu. 

Habervitrini11848 Görüntüleme