Dünya
  • 14.5.2021 22:48

Netanyahu: Gazze'ye saldırılarımız devam edecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ni bombalamaya devam edeceklerini açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "daha bitmedi" diyerek abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürdüreceklerini söyledi.

Koltuğunu kaybetmemek için bölgeyi ateşe attığı belirtilen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayınladığı görüntülü mesajda, gerilimi tırmandıracak açıklamalarda bulundu.

"HENÜZ BİTMEDİ, HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Filistinli direniş örgütü Hamas’ın üst düzey isimlerine her yerde ulaşabileceklerini savunan Netanyahu, "Henüz bitmedi. Şehirlerimizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini yeniden sağlamak için her şeyi yapacağız." dedi.

Gazze Şeridi'ndeki direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

127 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 10 Mayıs'tan bu yana İsrail'in Gazze saldırılarında 31'i çocuk, 20'si kadın olmak üzere 127 Filistinli şehit oldu.

 

Netanyahu, Gazze ye saldırıların devam edeceğini söyledi #1

 

 

Güncellenme Tarihi : 14.5.2021 22:48

İLGİLİ HABERLER