Gündem
  • 20.9.2021 12:59

Nevşin Mengü'nün babası CHP eski milletvekili Şahin Mengü hayatını kaybetti!

Ankara'nın ünlü avukatlarından CHP eski milletvekili Şahin Mengü (73) hayatını kaybetti. Evinde düştükten sonra hastaneye kaldırılan Mengü'nün tedavi gördüğü sırada fenalaşarak yaşamını yitirdiği bilgisine ulaşıldı.

CHP eski milletvekili Şahin Mengü 73 yaşında yaşamını yitirdi. Mengü'nün evinde düştüğü ve hastaneye kaldırıldığı, burada yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Türkiye'nin vegan demir kadını: Nevşin Mengü

ŞAHİN MENGÜ KİMDİR?

Şahin Mengü, 4 Nisan 1948'de Kastamonu İnebolu'da doğdu. Babasının adı Bekir, annesinin adı Habibe Süreyya'dır.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Mengü, serbest avukat olarak çalıştı.

Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde CHP' den Manisa milletvekili seçildi.

Televizyoncu Nevşin Mengü ve Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Mengü'nün babası olan Şahin Mengü, iyi derecede İngilizce biliyordu.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT ELEŞTİRİLERDE BULUNUYORDU

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Dersim ile ilgili bir mektup kaleme alan CHP'nin eski Milletvekili Şahin Mengü, açıklamalarında mektubun içeriği ve CHP'de yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Şahin Mengü'nün açıklamasından satır başları şöyle;

 

"Bugüne kadar CHP'de kimse bu ithamla suçlanmadı"

 

"Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından CHP'nin sanki MİT'in güdümünde olduğu gibi bir anlam çıkıyor. Kılıçdaroğlu'nun ulusalcı diye tabir ettiği kesim CHP'nin ana gövdesidir. Ulusalcılar bu ülkenin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne inanan, Atatürk ilke ve devrimlerini benimseyen, Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkan ve Türklüğü bir etnik köken milliyetçiliği olarak benimsemeyen, bunu bir tarih, dil ve kültür birliği olarak kabul eden insanlar. Bunların MİT ya da başka istihbarat teşkilatları gibi teşkilatlarla hiçbir işleri olmaz. Bugüne kadar CHP'de hiç kimse bu ithamla suçlanmadı."

 

"Kılıçdaroğlu bu bilgiyi nereden alıyor?"

 

"Bir de tabii şöyle bir şey var Sayın Kılıçdaroğlu bu bilgiyi nereden alıyor ve biliyor? Zaman zaman kendisine MİT gelip bir bilgi sunuyorsa, ona bir itirazım yok. Eğer MİT  böyle ahlak dışı bir kontrol ve yöntem varsa Kılıçdaroğlu'nun buna mani olması lazım. Anlaşılır gibi değil kim bilgi veriyorsa onların bilinmesi lazım."

 

"Bu partide Alevilik ve Kürtlük hiç konuşulmamıştı"

 

"Bu partide Kılıçdaroğlu Genel Başkan olana kadar Kürtlük ve Alevilik hiç konuşulmamıştı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun sayesinde bunlar konuşulur hale geldi. Kimin aklına geldi? Parti Kürt partisi ya da Alevi partisi olsun...  Bizim partide daha henüz büyük bir çatlama, kavga konusu olmadı."

 

"Kılıçdaroğlu'nun amacı bazı konularda ön almak olabilir"

 

"Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasında amaç, bazı konularda ön almak olabilir. Mesela Baykal'a düzenlenen kaset operasyonunun arkasında kimlerin olduğu ortaya çıkabilir. Bu isimler ortaya çıkarsa Sayın Kılıçdaroğlu bundan rahatsız olabilir."

 

Kılıçdaroğlu Türkiye'nin üniter yapısını tehlikeye düşürecek açıklamalar mı yapacak?

 

"Bir de durup dururken Kürt, Alevi demesinin sebebi, benim basından takip ettiğim kadarıyla 29 Kasım'da Diyarbakır'da Kürt açılımı yapacağız demiş. Şimdi orada acaba Türkiye'nin üniter yapısını tehlikeye düşürecek açıklamalar mı yapacak? Yani onu ön mü almaya çalışıyor? Yani ona bir tepki doğarsa "Ben söylemiştim ulusalcılar MİT'in tahrikine geldi" mi demek istiyor?"

 

Güncellenme Tarihi : 20.9.2021 13:09

İLGİLİ HABERLER