Gündem
  • 16.5.2004 01:16

NEW YORK'TA TÜRK YÜRÜYÜŞÜ

NEW YORK - Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen geleneksel Türk Yürüyüşü, New York'ta coşku içinde gerçekleştirildi.
     New York'un 56. Caddesi ile Madison Bulvarı'nın kesiştiği noktada TSİ 19:30'da başlayan ve kalabalık bir Türk topluluğunun katıldığı yürüyüş, New Yorklular tarafından da ilgiyle izlendi.
     Yürüyüşe Türkiye'den Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu, BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ümit Pamir, KKTC'nin BM Temsilcisi Reşat Arım, New York Başkonsolosu Ömer Önhon, AK Parti milletvekilleri Egemen Bağış, Ziyaettin Harput, Abdullah Torun, Atilla Koç, Necati Çetinkaya, CHP'den Şükrü Elekdağ ile Damla Gürel de katıldı.
     Çok sayıda Amerikan bando ekibinin katıldığı yürüyüşte en çok ilgi, mehteran bölüğüne gösterildi. Mehter marşları, Türk topululuğunda büyük coşku yaratırken, New York sakinleri ve turistler de mehter gösterisini ilgiyle izlediler.
     ABD'deki çeşitli Türk dernek ve örgütlerinin katıldıkları yürüyüşte, New York ve New Jersey'de eğitim faaliyetlerini sürdüren Türk okullarından temsilciler de yerlerini aldı. Yürüyüşe, yurtdışındaki soydaş ve kardeş Türk toplulukları da katılırken, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın taraftar dernekleri büyük tezahürat aldı.
     Kore'de savaşan Amerikalı gaziler de ''Knuri muharebelerindeki katkınızı unutmayacağız'' yazılı bir pankartla yürüyüşte yer aldılar.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:13

İLGİLİ HABERLER