Spor
  • 24.11.2016 00:44

Neymar'a 2 yıl hapis istemi

İspanya'da açılan bir davada soruşturmayı yürüten savcı, Barcelona'nın Brezilyalı forveti Neymar'a, Katalan kulübüne transferi sırasındaki işlemlerden dolayı 2 yıl hapis cezası verilmesini öngördü.

Barcelonalı futbolcuların İspanyol mahkemeleriyle olan maceraları bir türlü bitmiyor. Messi, Mascherano ve Dani Alves'den sonra Neymar hakkında dava açıldı.

2 yıl hapis ve 10,6 milyon dolar para cezası 
2013 yazında Santos'tan Barcelona'ya transfer olan Neymar ve transferdeki yetkililerin ödenen ücretleri gerçekçi bir şekilde aktarmadıkları gerekçesiyle soruşturmayı açan savcı, Neymar'a 2 yıl hapis ve 10,6 milyon dolar para cezası verilmesini talep etti.

Savcı, transferde rol alan Neymar'ın babası ve dönemin Barcelona başkanı Sandro Rosell için de aynı cezayı istedi. Rosell için dolandırılıcık suçlamasıyla üç yıl ek ceza talebi de yapıldı.

DIS Group'ın şikayeti sebep oldu 
Transferdeki aykırılığın, Neymar'ın Santos'ta oynadığı dönemde bonservisinin %40'ına sahip olan DIS Group'un şikayeti üzerine ortaya çıktığı iddia ediliyor. Şirket, 2013'teki transferin ardından oyuncunun %40 hissesine sahip olmasına rağmen transferden yeterli payı alamadığı gerekçesiyle şikayette bulunmuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.11.2016 01:15

İLGİLİ HABERLER