Asayiş
  • 28.4.2013 00:43

Nikah saati ayarına 3 yıl hapis

Diğer nikah memuru A.P. ise beraat etti. Mahkeme evlendirme memuru N.Ö.’nün daha önce sabıkası olmadığı için hükmün açıklanmasının ertelenmesine hükmetti.

Denizli Belediyesi’nin Sevindik Mahallesi’nde bulunan Ferit Ali Küçüka Evlendirme Memurluğu’nda nikah işlemlerinin yoğun olduğu hafta sonlarında para karşılığı nikah saatlerinin ayarlanarak usulsüzlük yapıldığı yolundaki ihbarlar üzerine geçtiğimiz yıl idari soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan soruşturma sonunda 6 ayrı nikah işleminde evraklarda da tahribat yapılarak nikah saatinin değiştirildiği belirlendi. Nikah yaptıran kişilerin ifadelerine de başvuran müfettişler işlemin para karşılığı yapıldığı yolunda rapor hazırlayarak memurlar N.Ö. ve A.P., hakkında adli soruşturma açılmasını istedi.

Adli soruşturma izninin verilip, raporun savcılığa gönderilmesinin ardından N.Ö. ve A.P. hakkında Denizli 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Görevi kötüye kullanmak ve rüşvet almak iddiasıyla tutuksuz yargılanan memurlardan N.Ö., soruşturma açıldıktan sonra emekliye ayrıldı. 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava sonuçlandı. Mahkeme sanıklardan A.P.’nın beraatine karar verirken, N.Ö.’ye altı ayrı nikah işleminden toplam 3 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca N.Ö.’yü 3 bin lira para cezasına da mahkum etti. Mahkeme heyeti, sanık N.Ö.’nün sabıkası olmadığı için hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. N.Ö. 5 yıl içinde başka bir suç işlerse aldığı cezanın infazı yapılacak.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:50

İLGİLİ HABERLER