Asayiş
  • 31.3.2009 15:34

NİL DEMİRKAZIK HAKKINDA 8 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

ANKARA - Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Demirkazık'ın avukatı katıldı.
Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, "Demirkazık'ın kurduğu internet sitesinde, PKK terör örgütünün faaliyetleri hakkında bilgi verilip, örgütün övüldüğü; eylem ve faaliyetlerinde haklı gösterildiği, Türk güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristlere karşı yaptığı operasyonları yererek, haksız olduğunun belirtildiğini" anlatarak "Demirkazık'ın, PKK terör örgütü flaması önünde ve teröristlerin giydiği kıyafetlerle, kalaşnikoflu fotoğraflarının bulunduğuna" da işaret etti.
Bilgili, "Demirkazık'ın eylem ve faaliyetlerinin terör örgütü üyeliği suçuna ulaşmadığı, ancak basın-yayın yoluyla PKK terör örgütünün propagandasını yapmak suçunu oluşturduğunu" savundu.
Demirkazık'ın, 8 Kasım 2007'deki DTP kongresinde de gazetecilere, "taktığı rozetin Türkiye, Irak, İran ve Suriye Kürdistan topraklarının 4 parçasından oluşan Kürdistan haritası olduğunu ve renklerinin Kürdistan devletinin bayrağını oluşturduğunu" söylediğini ifade eden Bilgili, Demirkazık'ın, bu sözleriyle "halkı ırk ve bölge bakımından kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediğini kaydetti.
Bilgili, Demirkazık'ın, Terörle Mücadele Kanununun "terör örgütü propagandasına" ilişkin 7/2. maddesi ile Türk Ceza Kanununun (TCK), "halkı ırk ve bölge bakımından kin ve düşmanlığa tahrik" suçuna ilişkin 216/1. maddeleri uyarınca, 2 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
Duruşma, Demirkazık'ın avukatına, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verilerek ertelendi.
İddianamede, Demirkazık'ın, "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte PKK terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlarından 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:37

İLGİLİ HABERLER