Spor
  • 26.7.2009 01:32

NONDA'YI YOLLAYAN RİJKAARD İKİ YABANCI TRANSFERİ İSTEDİ

Hafta başında 9 oyuncuyu kadro dışı bırakan G.Saray Teknik Direktörü, Kongolu yıldızın yerine başka bir yabancı alınmasını talep etti. Orta sahaya da yabancı takviyesi isteyen Rijkaard, yöneticilere, “Transferi bir an önce bitirelim” dedi.


GALATASARAY’dan bir yıldız daha kopuyor... Cassio Lincoln’ün sözleşmesini disiplinsizliği nedeniyle fesheden sarı kırmızılılar, Shabani Nonda’yı da teknik direktör Frank Rijkaard’ın isteği üzerine gönderme kararı aldı. Yönetim, golcü futbolcuyla görüşerek, kendisinden kulüp bulmasını istedi.

Sezon öncesi ilk kadro operasyonunu bu hafta başında gerçekleştirerek, Alparslan, Özgürcan, Erhan Şentürk, Mehmet Güven ve kaleci Fırat’ın biletini kesen; Emre Çolak, Cem Sultan, Caner ve Emrah’ı da PAF takımına geri gönderen Frank Rijkaard, dün de Shabani Nonda hakkında olumsuz görüş bildirdi.
Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ile görüşen Rijkaard’ın, “Çok uğraşmama rağmen Nonda’dan istediğim verimi alamadım. Benim oynatmak istediğim sisteme uygun değil. Boşuna kadroda tutmaya gerek yok. Onu gönderip başka bir yabancı forvet alalım” diye rapor verdiği belirtildi. Sarı kırmızılı yöneticiler bunun üzerine Shabani Nonda ile görüşerek kendisinden kulüp bulmasını istedi. Galatasaray’dan alacaklarına karşılık bonservisinin bedelsiz olarak verilmesi planlanan Kongolu futbolcunun, Fransa’nın Nice takımıyla görüştüğü kaydedildi.

Transferi bitirin

Forvetin yanı sıra orta sahaya da bir yabancı alınmasını isteyen Frank Rijkaard’ın ayrıca Galatasaray Yönetimi’nden, “Transfer çalışmaları bir an önce bitirilsin” talebinde bulunduğu öğrenildi. Hollandalı teknik adamın, “Ligin başlamasına çok az zaman kaldı. Kadromuz ne kadar erken netleşirse başarı şansımız o kadar yükselir. Yola hangi futbolcularla devam edeceğimizi transfer çalışmalarımızdan alacağımız sonuç belirleyecek. Kadromu yeni gelecek iki yabancıya göre kuracağım” dediği bildirildi.

Buna karşın yöneticilerin Frank Rijkaard’a, “Acele edersek zararlı çıkarız. Daha önce belirlediğimiz isimlerle görüşmelerimiz sürüyor. Bir aksilik olmazsa Maccabi Netanya ile oynanacak maçlardan hemen sonra transferi bitireceğiz” cevabını verdiği ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:05

İLGİLİ HABERLER