Spor
  • 1.10.2005 02:22

NORVEÇ BASININDAN GALATASARAY YORUMLARI!..

TROMSO maçı sonrası G.Saray soyunma odası matem yeri gibiydi. Futbolcuların çoğu başlarını öne eğmiş sessizce otururken, bazıları da kendi kendine söyleniyordu. Odadaki bu havayı Teknik Direktör Eric Gerets’in gür sesi bozdu. ‘Arkadaşlar, üzülmeyi bırakın’ diye bağıran Belçikalı çalıştırıcı, ardından şöyle devam etti:

‘Her takımın başına böyle şeyler gelebilir. Bu, büyük bir iş kazası. Olmaması gerekirdi ama oldu. Yapacak bir şey yok. Şimdi üzülmenin zamanı değil, geleceğe bakmalıyız. Hemen toparlanmalıyız.’

Gerets,
yardımcıları Reinhard Stumpf ve Erdal Keser’e yaptığı maç analizinde, elenmelerinin kulüp açısından çok kötü olduğunu ifade etti. ‘En büyük üzüntüm böyle sıradan bir takıma elenmek. Galatasaray’ın imajını zedeledik. Bu turu geçmek kulüp açısından çok önemliydi. Maddi ve manevi yönden büyük kayba uğrattık’ diyen Gerets, Tromso’yu neden yenemediklerini ise şöyle anlattı:

‘Oyuncu tercihi ve taktik konusunda hiç hata yapmadık. Bu maçta bizi sıkıntıya sokan olay sakat futbolcuların çokluğu oldu. İdeal kadromuzla çıksaydık sonuç böyle olmazdı.’

Direkler bile Tromso forması giymişti

G.Saraylı Necati, Tromso maçı için, ‘Top bizi sevmedi. Tromso ile 100 maç oynasak 100’ünü de kazanırdık. Ama futbol böyle nankör bir oyun’ dedi.

G.SARAYLI Necati Ateş, Tromso şokunu hala üzerlerinden atamadıklarını söyledi. Elenmelerini şanssızlığa bağlayan golcü futbolcu, ‘Bu maç hakkında söylenecek bir şey yok. Herkes gördü. Top bizi sevmedi. Alınan sonuçtan biz de utandık. Ancak futbol böyle nankör bir oyun. Pozisyonları buluyorsunuz, baskı kuruyorsunuz, ancak top filelere bir türlü girmiyor. Tromso ile 100 maç oynasak 100’ünü de kazanırdık. Sanki direkler bile Tromsö forması giymişti’ dedi.

Golcü futbolcu, artık pazar günkü Trabzonspor karşılaşmasına konsantre olmaları gerektiğini hatırlatarak, ‘Eğer o maçı kazanamazsak kulüp ve bizim için çok daha büyük sorunlar ortaya çıkar’ ifadesini kullandı.

Tromso maçında taraftardan tepki gören Volkan Arslan ise, ‘Ben sahada elimden geleni yaptım. Taraftarın tepkisini anlamıyorum’ diye konuştu.

Tromso tarih yazdı

14 takımlı Norveç Ligi’nde 10. sırada yer alan Tromso’nun, UEFA Kupası’nda G.Saray’ı elemesi Norveç basınında büyük yankı uyandırdı. Afton Posten Gazetesi, ‘Tarihin en büyüğü’ başlığıyla verdiği haberinde, ‘Tromso G.Saray’ı UEFA Kupası’ndan sildi ve kulübün tarihindeki en büyük başarıya imza atıldı’ yorumunu yaptı.

Maç için ilginç bir biçimde ‘Tımarhane’ başlığını atan Dagbladet gazetesine demeç veren Tromsolü oyuncu Ole Martin, ‘ Bundan sonra hangi takım karşımıza çıkarsa çıksın, G.Saray’dan daha büyük olamaz’ dedi.  

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER