Bilim
  • 30.4.2010 12:14

NUH'UN GEMİSİ SAHTE Mİ?.. 4 BİN 200 METRE'DE ÖRÜMCEĞİN NE İŞİ VAR!

World Net Daily ve Christian Science Monitor sitelerinde yazılı açıklaması yayınlanan Price şu ifadeleri kullandı: “Gösterilen tahtalar Karadeniz’deki eski bir yapıdan kamyonlara yüklenerek Ağrı Dağı’na tırmanmak isteyenlere rehberlik eden Paraşüt adlı Doğubeyazıtlı şirket tarafından dağa çıkarıldı.

Hatta tahtaları taşıyan kamyonun hangisi olduğu bile biliniyor. Fotoğrafların çoğu Ağrı Dağı’nda değil Karadeniz’deki o yapıda çekildi. Fotoğraflarda örümcek ağlarını görebilirsiniz. Bahsedilen yükseklikte örümceğin yaşaması mümkün değildir. Ben bu fotoğrafları 2008’in yaz aylarında gördüm. 2009’un yazında Çinli ekibi Paraşütçüler bölgeye götürdüler. Hilenin farkındaydım ama Çinliler kendilerine gösterilen bu yapıya inandılar. Zaten içlerinde donanımlı bir arkeolog ya da jeolog yoktu. Tahtaları İran’da adı test ettirdiklerini söylüyorlar. Gerçekten bunların doğru olduğuna inanıyorlarsa kalıntıları bağımsız bilim adamlarının incelemesine açsınlar. Geminin bulunduğu açıklaması Türk rehberlerin Çinliler’den para sızdırmak için kurdukları tezgahtır.“

4 bin metreye kalas taşınır mı?
Paraşüt adlı şirketin sahibi Ahmet Çeven, Randall Price’ın iddialarıyla ilgili olarak VATAN’a şunları söyledi:

“Ahmet Ertuğrul ve ekibi 2007’nin sonuna doğru Nuh’un Gemisi’ne ait kalıntıları bulunca Hong Kong’lu ekiple irtibata geçti. Bunlar gelip bizim ekiple birlikte o bölgeye gitti ve bu yapıyı tüm detaylarıyla görüntüledi. Daha önce alınan ahşap kalıntılarının incelenmesi ve bu keşif tırmanışıyla birlikte, yapının Nuhun Gemisi olduğu kesin olarak kabul edildi. Tabi ki bu uluslararası alanda çok ses getirdi. Bizim ekiple, Hong Kong’lu ekibin ortak çalışmaları sürerken 2009’da ABD’den bir ekip geldi. Aralarında bu adam da (Randall Price) vardı. Erciş’te bir otelde Ahmet Ertuğrul ve ekibi ile görüştüler. Ekibimize, ’Hong Konglu ekiple değil, bizimle çalışın’ diye teklifte bulundular. Biz de onları kovduk. Kendileriyle değil, Hong Kong’lu ekiple çalışmaya devam ettiğimiz için çamur atıyorlar şimdi. Bizim Karadeniz’den tahta getirip Ağrı Dağı’nın 4 bin 200 metre yüksekliğine yerleştirdiğimizi iddia ediyor. O yüksekliğe o büyük tahtaları, devasa kalasları çıkaracak teknoloji var mı? O yüksekliğe bırakın yüzlerce kilo ağırlıkta büyük bir ahşap yapıyı taşımayı, dağcılar kendilerini bile taşımakta güçlük çekiyor. Biraz daha mantıklı bir şekilde çamur atabilirdi. Ama onu bile başaramamış. Ekibimiz şu anda Hong Kong’da. Birkaç güne kalmaz gelirler. O zaman ABD’li ekiple ilgili her türlü bilgi kamuoyuyla paylaşılır. Bizi yalancılıkla suçluyor. Eğer bu bir tezgah ise ekibin içinde bizden başka, Türk bilimadamları, resmi yetkililer ve Hong Kong’lu ekip var. Eğer bu tezgah olsaydı bu şimdiye kadar çıkmaz mıydı ortaya?”
VATAN

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER