Medya
  • 29.5.2020 21:50

Nurcu Yeni Asya bugün de Yassıada'dan saldırdı

 Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çizdikleri karikatürle büyük tepki çeken Nurcu Yeni Asya Gazetesi, Erdoğan ve Bahçeli'nin açılışını yaptığı Yassıada'ya hücum etti.
Gazetenin haberi şöyle; YASSIADA’DAN  trajikomik fotoğraflar...

Yassıada’da açılış adı altında maskeli balo vardı! Yassıada’nın ismini ve yaslı ruhunu yok ettiniz! Yaşanan acılara, anılara saygısızlık yaptınız! Ama bilesiniz ki; ne Türkiye’yi, ne de Demokrat Parti, şehit Adnan Menderes ve diğer âbide şahsiyetlerimizi daha fazla yağmalatmayacağız!!!

Yeni Asya Gazetesi

Gazetenin birinci sayfasını tamamen buna ayıran Yeni Asya, Yassı Ada istismarına büyük tepki manşetiyle çıktı. Manşetinde Erdoğan ve Bahçeli'li veren gazete, "Yassıada'da 27 Mayıs Darbesinin ortaklarından birisinin siyasetteki halefiyle birlikte açılışı yapılan tesis ve törendeki konuşmalar, 'Yassa Ada'da yaşanan acılara saygısızlık olarak yorumlandı" ifadesi yer aldı.
Bu ifade ile direk olarak MHP lideri Bahçeli hedef alındı. Türkeş hedefe konuldu. Oysa Türkeş, "Darbe konusunda başta söylenenler ile daha sonra yapılanlar farklı olmuştur diyerek, darbecilerle birbirine girmişti" Ardından da sürülmüştü.Evet Alparslan Türkeş 27 Mayıs darbesinin radyo bildirisini okuyan Albay’dır. Bu doğru ama Cemal Madanoğlu’ndan sonra darbenin ikinci ismi olması yalnızca 5 ay sürmüştür.
Yani tüm 27 Mayıs süreci boyunca ihtilalin kudretli Albayı değildi Türkeş.
13 Kasım 1960’da Madanoğlu tarafından tasfiye edildi ve yurt dışına sürüldü. Yaklaşık 3 sene boyunca Türkiye’ye dönmesine izin verilmedi.

MHP TARİHİ BOYUNCA 27 MAYISI KUTLAMADI

1969’da kurulan MHP’nin tüm tarihinde 27 Mayıs ne bayram olarak görüldü ne de olumlu dille zikredildi. Genelde anılmadı ve yok farz edildi. Yanılıyorsam beni MHP tarihinde uzman olan Kemal Can ve Tanıl Bora düzeltsin.
27 Mayıs mirasına Sol-Kemalist gelenek sahip çıktı ülkücü gelenek değil. Hâlâ da öyledir.
Bunun MHP damarındaki tek istisnası şu an İYİ Parti’de olan Ümit Özdağ. Kendini ülkücü-milliyetçi olarak tanımlayan Özdağ, 27 Mayıs darbesinin gerekli olduğunu hâlâ savunuyor.
Zaten ülkücü gelenek, 27 Mayıs mirasına sırt döndüğü için MHP, DP’nin devamı olan AP ile koalisyonlar yapabildi.
80 öncesi MHP’nin kadrolarının da büyük çoğunluğu DP’li ve Menderes’i çok seven ailelerin çocukları oldu.

Nurcu Yeni Asya Grubu'nun esas hedefi MHP veya Bahçeli değil elbette. Onların ana hedefi FETÖ'cüler gibi Bizzat Tayyip Erdoğan. Tayyip Erdoğan'a direk saldıramadıkları için Bahçeli üzerinden bel altı vuruyorlar.
Haberlerinin içerisi de baştan sonra Erdoğan'a saldıran muhalif isimlerden. Onların görüşlerine yer verilmiş.

Bu arada skandal karikatürü çizen İbrahim Özdabak da bu konuyla ilgili karikatüründe yine zehirini akıtmış.


 

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR

Güncellenme Tarihi : 29.5.2020 21:18

İLGİLİ HABERLER