Ekonomi
  • 9.12.2021 20:57

Nureddin Nebati'den asgari ücret açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Asgari ücrette beklentiyi karşılayacak bir artış planlıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, "Cari açıkta yıl sonunda müjdeli rakamları göreceğiz." dedi. Asgari ücret ile ilgili de konuşan Bakan Nebati, "Beklentiyi karşılayacak bir artış planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin konuşmasından öne çıkanlar:

İhracatımız güçlü bir şekilde ilerliyor. Türkiye bu yıl da dünya ülkelerinden pozitif ayrışacak. Cari açıkta yıl sonunda müjdeli rakamları göreceğiz. Rekabet gücü yüksek sektörleri destekleyeceğiz. Salgının yıkıcı etkisini telafi eden ülkelerden olduk.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

2022 yılı için asgari ücrette herkesin beklentilerini karşılayan bir artış yapmayı planlıyoruz. İşçi kardeşlerimiz rahat etsinler. Bu yıl da işçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Salgın tedbirleri 718 milyar TL'ye ulaşmıştır. Salgın sürecinde 7 milyon haneye yardım sağladık.

Bütçe açığının yüzde 3,5 olacağını tahmin ediyoruz.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Enflasyonla mücadele konusunda önümüzdeki dönemde de para ve maliye politikalarının güçlü eşgüdümü ile mal ve hizmet piyasalarında rekabet ve verimliliği artıracak yapısal tedbirleri hayata geçirerek ve kalıcı olarak düşük seviyelere indireceğiz.

KURAKLIKTAN ZARAR GÖRENLERE DESTEK ÖDEMESİ

Aralık ayının ikinci yarısından itibaren kuraklıktan zarar gören 651 bin üreticimize toplamda 2,6 milyar TL kuraklık desteği ödemesi yapacağız.

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNDE YENİDEN DEĞERLEME ORANI YÜZDE 25'E DÜŞECEK

2022 yılına ilişkin Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarlarına uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 36,2 olarak duyurulmuştu ama Cumhurbaşkanımız yetkisi çerçevesinde yeniden değerleme oranını yüzde 25'e düşürüyoruz.

Güncellenme Tarihi : 9.12.2021 20:28

İLGİLİ HABERLER