Spor
  • 10.10.2005 03:19

NURİ ŞAHİN : BEŞİKTAŞ'A TRANSFER OLACAKTIM, RIZA ÇALIMBAY İSTEMEDİ

KAYNAK : Hürriyet 17 yaşındaki genç futbolcu, ‘Türk’üm ve Almanya Milli Takımı’nda forma giymeyi aklımdan bile geçirmedim. Beni en çok İngiliz Rooney’e benzetiyorlar. Ama Rooney değil Nuri’yim’ dedi. Türkiye de, Almanya da Nuri Şahin’i konuşuyor. Nuri, önce milli takımında oynama teklifini geri çevirdiği Almanya’nın. Ardından da önceki gece ilk kez giydiği A milli takım formamızla ilk golünü yine Almanya’ya attı.

 Almanya doğumlu 17 yaşındaki genç futbolcu, ‘Ben Türk’üm ve Almanya Milli Takımı’nda forma giymeyi düşünmedim. Aklımdan bile geçirmedim. Türkiye A Milli Takımı’nda oynadığım ilk maçta gol atmak çok güzel, ama bu golü Almanya’ya atmak daha da güzel’ dedi.

Ağabeyime duacıyım

1.81 boyundaki Nuri, ‘Futbolu çok seviyordum. Ama kendimden çok ağabeyimin başarılı olması için dua ediyordum. Ağabeyim beni bir gün antrenmana götürdü. Maç bitiminde teknik direktör ağabeyimin yanına gelerek ‘Nuri’de iş var, hemen antrenmanlara gelsin’ dedi. 13 yaşındaydım. B.Dortmund takımının karması ile maç yapmıştık. Dortmund altyapısının teknik adamları beni transfer listesine aldı. Eve telefon ederek babamın da izni ile B.Dortmund ile sözleşme imzaladım’ diye konuştu.

Dünyam değişti

Milli Takımlar eski teknik direktörü Ersun Yanal ve yardımcısı Metin Tekin kendisini izlemeye geldiklerinde çok heyecanlandığına değinen Nuri şunları söyledi: ‘16 yaşında Genç Milli Takıma çağrıldım. Metin Tekin benim ay yıldızlı takıma kazandırılmamda büyük rol oynadı. Genç Milli Takım Antrenörü Abdullah Avcı ile 17 Yaşaltı Dünya Şampiyonası’nda istikrarı yakaladım. Fatih Terim Almanya maçı için beni A Milli Takım kadrosuna aldığını söyleyince dünyam değişti.

Rooney değil Nuri’yim

Gözüme uyku girmedi. Çünkü hayalini kurduğum idol Türk futbolcularla oynayacaktım. Terim hoca moral, motivasyon olarak beni ve ailemi çok etkiledi. Beni en çok İngiliz Rooney’e benzetiyorlar. Ama ben Rooney değil Nuri’yim. Benim Rooney’den çok değişik özel yönlerim var. 90 dakika sahada koşmayı, pres yapmayı ve topu ayağıma geçirdiğimde topu rakip kaleye göndermeyi severim. Şutlarım çok etkilidir. Çünkü antrenmanlarda kısa pas ve şut çalışmasına ağırlık veririm.

Çalımbay istemedi

Sürekli transfer teklifleri alıyorum. Chelsea, Liverpool, Barcelona, B.Münih, Lyon gibi takımların menajerleri Peru’da beni yakın takibe aldı. 2. vatanım Almanya’dan ayrılmayı düşünmüyorum. B.Dortmund ile 2009’a kadar sözleşmem var. Geçen sezon bitiminde Beşiktaş’ın eski yöneticisi İlker Özbilek ile Metin Tekin, beni Beşiktaş’a transfer etmek istedi. Menajerim yıllık 500 bin Euro istemiş. Rıza Çalımbay hoca ilgi göstermedi. İyi de olmuş!’

Ana kuzusu

ALMANYA karşısında oyuna girdikten bir kaç dakika sonra fileleri havalandıran Nuri Şahin tam bir ana kuzusu. Formasını isteyen top toplayıcı çocuklara, ‘Vallahi veremem anneme sözüm var’ diyen Nuri, attığı golü ağabeyi ve ölen dedesine hediye ettiğini, söyledi. Nuri, babası Savaş, annesi Nezaket ve ağabeyi Ufuk ile birlikte Almanya’nın Meinnerzhagen şehrinde mütevazi bir yaşam sürüyor. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:56

İLGİLİ HABERLER