Medya
  • 30.5.2006 12:48

N.Y. TİMES: HÜKÜMET HIRSIZLIĞI GEÇ DOĞRULADI

NEW YORK - The New York Times gazetesi, bugün yayınladığı bir haberde, Türkiye'deki müzeden çalınan Karun Hazinesi'ne yer verdi. Gazete haberi, "Türk basınında raporlar olmasına rağmen, hükümet Pazar günü yaptığı açıklamada hırsızlığı doğruladı" ifadeleriyle okuyucusuna duyurdu.
Gazete, Karun Hazinesi'nin sayısı bilinmeyen birçok parçasının, 1993'te New York'taki Metropolitan Sanat Müzesi'nden Türkiye'ye getirildiğini yazdı. Hazinenin, saklandığı Uşak'taki Arkeoloji Müzesi'nden çalındığını yazan gazete, yerine kopyalarının yerleştirildiğinin ortaya çıktığını belirtti. Olay üzerine hükümet savcısının, Müze Müdürü Kazım Akbıyıklıoğlu'nun da içinde bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldığını ifade eden The New York Times, 2 şüpheli şahsın da halen arandığını bildirdi. Gazete, haberinde şu ifadelere yer verdi:
"Koleksiyon, 7. ve 8. yüzyılda Asya'da kurulmuş, çok zengin olmasıyla tanınan Kral Karun'un hükümdarlık ettiği Lidya Krallığı'nın sanat çalışmalarını sunuyor. Uşak Valisi Kayhan Kavas'ın, koleksiyonun en önemli parçalarından kanatlı denizatı şeklindeki altın broşun sahtesiyle yer değiştirildiğini iddia eden imzasız bir mektup almasıyla, Türk yetkiller hırsızlık olayını 5 ay önce duyurmuştu. Kavas olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Hırsızlığın organize bir güç tarafından gerçekleşmesinden şüpheleniyoruz. Soruşturma bu yönde yürütülüyor" diye konuştu. Turizm ve Kültür Bakanı Atilla Koç ise, olayla ilgili yaptığı konuşmada, müze yetkililerinin hırsızlığı önlemedeki zorluklarına dikkat çekerek, "Dış güvenliği sağlayabilirsiniz, fakat biz hala hazineyi içerdeki insanlardan koruyabilecek bir alet icat edemedik" açıklamasını yaptı."
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:07

İLGİLİ HABERLER