Gündem
  • 13.9.2013 15:43

O grev sona erdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Bugün itibariyle 249 işçinin çalıştığı darphanedeki grev sonlandırılmış bulunmaktadır” dedi.
Toplantıda, Çalışma Bakanlığı olarak 2013 yılı içerisinde imzalanan toplu iş sözleşmelerini hatırlatan Çelik, “Bunlardan bir tanesi kamu çalışanlarıyla ilgili yaptığımız toplu sözleşmeydi. Emeklilerle birlikte yaklaşık 4 buçuk milyon kişiyi ilgilendiren sözleşmeydi. Sözleşme bayram öncesinde uzlaşı ile sona ermişti” ifadelerini kullandı.
Bugün 249 işçinin çalıştığı darphane grevi ola ak bilinen ve Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü bünyesinde devam eden grevin sonlandırılmasıyla ilgili gerek Basın-İş Sendikası ve gerekse Kamu-İş Sendikası temsilcilerinin uzunca bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Çelik şöyle konuştu:
“Uzun çalışmalardan sonra mutlu sona ulaşmış bulunuyoruz. Bugün itibariyle imza altına alınacak protokol ile darphanedeki grev son bulmaktadır. Darphanede çalışan 249 işçi açısından hayırlı olmasını diliyorum. Ne yapıldı sorusuna ise devam teşvik primleriyle yüzde 3 artış sağlandığını söyleyebilirim. Gerek çerçeve protokol gerekse son devam teşvik primi artışları neticesinde darphanede çalışan işçinin en düşük net maaşı 2 bin 371 TL, ortalama net ücret 2 bin 764 TL, en yüksek ise 3 bin 294 TL’ye yükselmiş bulunmaktadır. 68 günlük grev süresince işçi kayıplarının en aza indirilmesi konusunda Türk-İş Genel Başkanı ve bu süreçte yoğun olarak işin içinde bulunan Ramazan Ağır ve Basın-İş Sendikası Başkanı Yakup Akkaya ve Kamu-İş sendikası Erhan Bey’in çözüme yönelik katkılarından dolayı teşekkür ediyorum hayırlı olmasını diliyorum”
Toplantıda bir gazetecinin, “Emeklilerin merakla beklediği konu olan banka promosyonlarına ilişkin görüşmeler başladı mı, ne zaman sonuçlanacak” sorusuna Bakan Çelik, “Önümüzdeki hafta banka yetkilileriyle bir araya geliyoruz. Bu ilk görüşmede yapılacak değerlendirmelerden çıkacak neticeyi sizlerle paylaşırız. Umarım emeklilerin beklediği neticeyi elde ederiz” cevabını verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:04

İLGİLİ HABERLER