Gündem
  • 26.10.2006 06:20

'O HEP PSİKOPATTI, ŞİMDİ BUNU BÜTÜN DÜNYAYA GÖSTERDİ!..'

Doğup büyüdüğü Gemlik’te tanıyanların ve yakınlarının söylediğine göre Yiğit Bekçe, hep sorunlu bir gençti. Öz babası öldükten sonra daha asabileşti ve genç yaşta 18 sabıkası oldu.

Gemlik’te, "Boyacı Naci’nin oğlu Yiğit" denildiğinde onu tanımayan yok. 29 yaşındaki Yiğit Bekçe, Gemlik’te doğdu ve büyüdü. Üç çocuklu ailenin en büyüğüydü. Sorunlu, hatta yengesinin tanımıyla "çarpık bir aile hayatı" vardı. 20 sene önce babası Balıkpazarı Meydanı’nda bıçaklanarak öldürülmüştü. İki kız kardeşi ve annesiyle kalakalmıştı. Kısa süre sonra annesi Emire, ikinci kez evlendi. Eşi Ethem’den bir erkek çocuğu daha oldu.

Yiğit, ortaokuldan sonra okulu bırakmıştı. Gemlik’teki balıkçı teknelerinde miçoluk yapıp eve para getiriyordu. Dayısı Emir’in söylediğine göre, babasını kaybettikten sonra çok asabileşti. Devamlı kavgalara karışıyordu. 18 sabıkası vardı, aralıklı olarak cezaevine girip çıkıyordu. İki sene önce ayağından vuruldu. İyileştikten sonra onu bir işe sokmaya çalışan dayısına "Beni arıyorlar, Gemlik’ten kaçmam lazım" dedi.

Annesi Emire için de hayat giderek zorlaşıyordu. İkinci eşi, onu yakın arkadaşıyla aldatmış, kaçıp gitmişti. Oğluyla Gemlik’ten ayrılmak iyi bir fikir gibi görünüyordu. Eylül başında, Yalova’nın Çiftlikköy Mahallesi’nde bir zemin kat kiraladılar. Yiğit aile arasında bir düğünle, imam nikahıyla evlendi. Mahalle gençleri "Toplum içine karışmayan bir tipti" diyor. Kahvede, kağıt oynayan gençlerin yanına ilişmez, kenarda tek başına oturur, bir bardak çayını içip giderdi. "Başkent 3" adlı sitenin inşaatında amele olarak iş buldu. Zaten Mehmet Karahasan’la da 20 gün önce burada tanıştı. Arkadaşını ziyarete giden Mehmet, Yiğit’in cezaevinde yattığını öğrenince sempati duymuş, sohbet etmeye başlamıştı.

Tanıdığımda psikopattı şimdi bunu herkes gördü

Yiğit’in annesi Emire hanım, cinayet haberleri çıktığı gün, yaşadığı evden ayrılmış. İki sokak ötede oturan kız kardeşi Arzu ve eşi Murat bugün Yiğit’in adını bile duymak istemiyor. Eniştesi Murat, şunları söylüyor: "Biz onun öldürdüklerine acıyoruz. Ben Yiğit’i tanıdığımda psikopattı, hep psikopattı. Şimdi bütün dünyaya bunu gösterdi."

/Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:08

İLGİLİ HABERLER