Gündem
  • 13.12.2019 11:37

O heyet devreye girip Erdoğan, Gül, Davutoğlu ve Babacan’la görüştüler!

KAYNAK : YENİ AKİT

Abdulkadir Selvi, köşesinde AK Parti’nin kuruluş sürecinde rol oynayan eski isimlerin de içerisinde yer aldığı bir 'heyet'in, sağ kesimde birlik ve bütünlüğün sağlanması adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Abdullah Gül ile görüştüğünü yazdı.

Abdulkadir Selvi, Hürriyet gazetesindeki bugünkü köşesinde Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kurması beklenen yeni parti sürecine değindi.

Bir kısmı AK Parti’nin kuruluşunda da yer alan 13-14 kişilik bir heyetin sağda birlik ve bütünlüğün bozulmaması adına devreye girdiğini belirten Selvi, bu isimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinin ardından Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Abdullah Gül ile de görüşme gerçekleştirdiklerini aktardı.

İşte Abdulkadir Selvi’nin bugünkü yazısından o bölüm;

"Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan partilerinin kurulacağı ortaya çıkınca, muhafazakâr kesimin önde gelen isimleri bir çaba içine girdi.

Eski milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Ekrem Erdem, Harun Karaca, Ahmet Albayrak, İsmail Erdem, Nuri Albayrak, Hasan Basri Yıldız ve Ünal Kaçır’ın da yer aldığı, 13-14 kişiden oluşan heyet ilk görüşmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptı. Bu grubun içinde yer alan bazı isimler AK Parti’nin kuruluş sürecinde de Erbakan’ı ziyaret ederek partinin başına Erdoğan’ın geçmesini, böylece “ümmetin bölünmesinin önüne geçilmesini” önermişti. Gelişmeler karşısında kendilerini sorumlu hisseden heyet,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret ederek birlik ve bütünlüğün sağlanması yönünde adım atmasını talep etti. Heyet, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’la da bir araya geldi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ise heyeti temsilen Feyzullah Kıyıklık ile Ekrem Erdem görüştü.

“Birlikte başardık, başaracağız” ilkesinden hareket eden heyet, görüşmeler sırasında anlaşmazlıkların diyalog yoluyla çözülebileceğini savundu. “Birliğimizi koruyamazsak, kendi ellerimizle ülkenin yönetimini sola teslim ederiz”  görüşünü savunan heyet temaslarını tamamladı ama Davutoğlu ve Babacan’ın yeni parti kurmalarının önüne geçmek mümkün olmadı. Heyette yer alan isimlerle konuştum. Kapıların tamamen kapanmadığı görüşündeler. “Tayyip Bey’den adım atmasını bekliyorlar” diyorlar. Mahallenin abileri umutlu ama görünen o ki köprülerin altından çok sular akmış ve iş geri dönülemez bir sürece girmiş."

Güncellenme Tarihi : 13.12.2019 10:33

İLGİLİ HABERLER