Gündem
  • 10.9.2013 15:42

O koltuğun yeni sahibi belli oldu

Görevi başında yaşamını yitiren dördüncü Belediye Başkanı AK Parti'li Cafer Yıldırım'ın ölümü ardından toplanan Belediye Meclisi'nde 5 üyenin oyunu alan CHP'li Aşkın Şimşek, Belediye Başkanı seçildi. Koltuğa oturmayan yeni Başkan Şimşek, "Koltuğu açık arttırma ile satıp gelirini spor kulübümüze bağışlayacağım" dedi.

Görevi başında hayatını kaybeden başkanlarla gündeme gelen Acarlar Beldesi'nde, dördüncü Belediye Başkanı, 57 yaşındaki AK Parti'li Cafer Yıldırım'ın kalp krizi nedeniyle ölümü ardından bugün toplanan Belediye Meclisi'nde başkanlık için AK Parti'li Sezai Özkaya ve CHP'li Aşkın Şimşek yarıştı. AK Parti'li 5, CHP'li 4 üye bulunan mecliste CHP'li Şimşek, beş oyla Acarlar'ın yeni Belediye Başkanı oldu.

KOLTUĞA OTURMADI

Yapılan düzenleme ile 1970 yılında belde olan ve Aydın'ın Büyükşehir olmasıyla 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimlerde kapanacak Acarlar Belediyesi'nin 11'inci Belediye Başkanı CHP'li Aşkın Şimşek başkanlık koltuğuna oturmadı. Koltuğu açık artırma ile satışa çıkaracağını ve elde edilen geliri Acarlar Belediyespor Kulübü'ne bağışlayacağını açıklayan Şimşek, şöyle dedi:

"Makam koltuğu Türkiye gündemine oturdu. 4 Belediye Başkanı bu koltukta vefat etti. Bu nedenle makam koltuğunu çıkardım ve başka bir koltuğa oturdum. İlk işim makam koltuğunu değiştirmek olacaktır. Bu koltuğu değiştirmeden rahat edemem."

1 OYLA KAZANDI

CHP'li Aşkın Şimşek başkanlık seçiminde kendi oyu ile CHP'li Meclis üyeleri Abdullah Sezgin, Zeki Morgül, Aydın Cengiz'in oyunun yanı sıra AK Parti'li Belediye Meclis üyesi Ramazan Ertuğ'un da oyunu alarak Başkan oldu.

'UĞURSUZ' KOLTUK

Acarlar Belde Belediyesi'nde görevi başında ölen ilk başkan 1994 yılında ANAP'lı Durmuş Ali Akcan oldu. Akcan, göreve başladıktan bir hafta sonra hayatını kaybetti. Üst üste üç dönem Belediye Başkanı seçilen ve Acarlılar'ın sevgisini kazanan Belediye Başkanı AK Parti'li 71 yaşındaki Yunus Şentürk de uzun süreden bu yana tedavi gördüğü kanser rahatsızlığı nedeniyle 19 Ocak 2012 tarihinde hayatını kaybetti. Şentürk'ün ölümünün ardından yapılan meclis seçiminde AK Parti'li 49 yaşındaki Adnan Yıldız başkanlığa seçildi. Görevi başında kalbine yenilen Yıldız, Belediye Başkanlığı görevini ancak 7 ay yürütebildi. Yıldız'ın ardından geçen yıl Eylül ayında belediye meclis üyeleri tarafından vekaleten göreve seçilen CHP'li, 60 yaşındaki Celal Kaymak, göreve seçildikten 8 gün sonra kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Kaymak'ın ardından geçen yıl Ekim ayında göreve seçilen AK Parti'li Cafer Yıldırım'ın da kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesiyle Acarlar Beldesi sakinleri koltuğun uğursuz olduğuna inandıklarını dile getirdi.

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:08

İLGİLİ HABERLER