Spor
  • 13.1.2015 21:52

O öldü ardından genelge çıktı

Vali Yavuz Selim Köşger, "112 İl Ambulans Servisi Başhekimliğince, imkanlar ölçüsünde bölgede uygun görülecek ambulanslardan biri, sağlık ekibiyle birlikte, karşılaşmaların yapılacağı saha çevresinde uygun bir mahalde hazır bulundurulacaktır" dedi.
Geçen 29 Aralık'ta Sİnop'un Türkeli İlçesi'nde oynanan 1'inci Amatör Lig'de mücadele eden Türkeli Belediyespor- Ayancık Belediye maçının 23. dakikasında Ayancık Belediyesporlu Emrah Kandemir’in kaleci ile çarpışıp dile boğazına kaçması sonucu kaldırıldığı hastanede ölmesinin ardından Sinop Valiliği yeni bir karar aldı. Yayınlanan genelge ile bundan sonra müsabakalar süresince bir ambulansın karşılaşmanın yapılacağı sahanın yer aldığı bölgede bulunmasına karar verildi. Yayınlanan genelge ile ilgili bilgi veren Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, "İlimizde mevcut amatör spor kulüplerinin maddi sıkıntıları nedeniyle, Sağlık Bakanlığı’nın yasal mevzuatıyla belirlediği bedeli karşılayamadıklarından spor müsabakaları esasında ambulans görevlendirilmemesine bağlı yaşanabilecek muhtemel olumsuzlukların önlenmesi hususunda ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla 06.01.2015 tarihinde Valiliğimizde yapılan değerlendirme toplantısında alınan kararlar neticesinde, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliğince, imkanlar ölçüsünde bölgede uygun görülecek ambulanslardan biri sağlık ekibiyle birlikte, karşılaşmanın yapılacağı saha çevresinde uygun bir mahalde hazır bulundurulacaktır" dedi.

Vali Köşger, "Ancak, söz konusu ambulansın görev bölgesinde acil vaka çıkması, merkezden herhangi bir yönlendirme yapılması durumunda, vakaya olağan müdahalesini yapmak üzere konuşlandığı mahalden ayrılabilecek, ancak o müsabaka için görevlendirilen sağlık personeli sahadaki görevlerine devam edecektir. Acil sağlık hizmetleri il merkezine konuşlandırılmış tek merkezli 112 Komuta Kontrol Merkezi'nden koordine edildiğinden bu uygulama ilçelerde de aynı şekilde hayata geçirilecektir. İlçelerde ise benzeri uygulamalar ilçe kaymakamlığı ve ilgili kuruluşlarca yerel şartlara göre değerlendirilerek karşılaştırılacaktır" diye konuştu.
İbrahim ASLAN/SİNOP, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:55

İLGİLİ HABERLER