Gündem
  • 26.5.2013 17:35

Obama’dan ’dana bayramı’na elçi

Afrikalılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 7. Afrika Kültür Köprüsü kapsamında düzenlenen ve ’Dana Bayramı’ olarak adlandırılan Bahar Şenliği, İzmir’in Bayındır ilçesinde renkli görüntülerle yapıldı.

Torbalı Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı "Dana Bayramına Nijerya Büyükelçiliği Kıdemli Müşaviri Paulius J. Nwokoro, Afrika kültürünü araştıran Amerikalı Antropolog Shelia Walker, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye’de yaşayan Afrikalılar ve çok sayıda davetli katıldı. Afro Türk Çocuk Dansları ile başlayan şenlik, daha sonra halk dansları topluluğu gösterileri ile devam etti.

ABD’NİN LİDERİ OBAMA AFRİKALILARA SELAM GÖNDERDİ

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama tarafından Türkiye’ye bahar şenliklerine katılmak üzere gönderilen Washingtonlu Antropolog Sheila Walker, kürsüde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak ABD lideri Obama’nın selamını gönderdi. Walker, "Sayın başkanımız bu davete iştirak edemedi. Ancak, beni görevlendirerek sizlere çok selamlarını iletti. Burada olmaktan çok memnunum" şeklinde konuştu.

AFRİKALILAR HALAY ÇEKTİ, ROMAN HAVASI OYNADI

Dana Bayramı adı altında gerçekleştirilen bahan şenlikleri renkli görüntülere de sahne oldu. Coco Rico Afrika Halk Dansları Topluluğu sahnede kendileri özgü eserlerini aktardılar. Daha sonra Türk müziği eşliğinde Afrikalılar, Romanlara taş çıkarırcasına dans ettiler. Halay çeken Afrikalılar, Türk kültürünü benimsediklerini davetlilere dans figürleriyle gösterdi.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:00

İLGİLİ HABERLER