Dünya
  • 31.7.2009 11:57

OBAMA IRKÇILIK TARTIŞMASINI BEYAZ SARAY'DA BİRA DAVETİYLE TATLIYA BAĞLADI

Harvard Üniversitesi profesörü Henry Louis Gates, kendisini evinde tutuklayan beyaz polis memuru binbaşı Jim Crowley ile Beyaz Saray'da Obama'nın ev sahipliğinde bir araya geldi.

Söz verildiği gibi Obama, Gates, Crowley ve Başkan Yardımcısı Joe Biden olayları tartışırken biralarını keyifle içtiler.

*DAVETTEN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

Obama, dünkü küçük toplantıyla ilgili açıklamasında, bu toplantının "dostça ve düşünceli bir sohbet" ortamı yarattığını kaydetti. Başkan Obama, herkesin bu olaydan olumlu bir ders çıkaracağından ümitli olduğunu ifade etti.

Obama'nın, profesörün kendi evinde tutuklanması üzerine polisi "aptalca davranmakla" eleştirmesi tepki görmüştü. Gelen tepkiler üzerine Obama yaptığı açıklamada, tutuklama haberinden sonra çıkan ırkçılık tartışmasının alevlenmesine kendi sözlerinin de katkısı olduğunu kabul etmiş ve tarafları bira içmeye davet etmişti.

Henry Louis Gates, 16 Temmuz akşamı seyahatten dönüşünde Massachusetts eyaletinin Cambridge kentindeki evine girmeye çalışırken, kilidin bozulması üzerine kapıyı zorlayarak içeri girmiş, olayı gören bir komşusu, "bir siyah, yandaki evin kapısını zorla açıp içeri girdi" diye ihbarda bulununca polis eve gelerek Gates'i tutuklamıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER