Dünya
  • 2.8.2009 00:01

OBAMA YEDİ HESABI CEO'LAR ÖDEDİ!..

Beyaz Saray’da siyaset alanında yaşanan değişim etkisini farklı alanlarda da hissettiriyor. Gelen bilgilere göre Barack Obama yönetimi Beyaz Saray’daki günlük uygulamalarda bile önceki başkan George W. Bush’a kıyasla oldukça farklı kararlar alıyor. Bunun en çarpıcı örneği ise geçtiğimiz haftalarda yaşandı.

ÖNCE KONUŞTU...

Gelen bilgilere göre ABD Başkanı Obama, ekonomideki son gelişmeleri tartışmak üzere ABD’nin en güçlü 4 CEO’sunu Beyaz Saray’da akşam yemeğine davet etti. Xerox CEO’su Ursula Burns, Coca Cola CEO’su Muhtar Kent, AT&T CEO’su Randall Stephenson ve Honeywell CEO’su Dave Cote, Oval Ofis’in hemen yanında bulunan başkanın özel yemek odasında Barack Obama ile bir araya geldi. Taraflar yemek süresince ekonomik
konularda karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

SONRA ÖDETTİ

Tatlı ve kahve faslının ardından ise Beyaz Saray’da daha önce pek rastlanmayan bir olay yaşandı. Yemek organizasyonunu gerçekleştiren saray yetkilileri CEO’ların her birinin önüne yemeğin faturasını koyuverdi. Patronlar uygulamaya şaşırsa da dördü de faturayı kredi kartlarıyla ödedi. Önceki Başkan George W. Bush döneminde Beyaz Saray’a davet edilenlerin yemek paralarını ödemek zorunda bırakılmadığı belirtildi. Gelen bilgilere göre Beyaz Saray dahilinde gerçekleştirilen yemek ve kokteyl gibi etkinliklerin giderleri örtülü ödenekten karşılanıyor. Yapılan açıklamada yeni dönemde Saray protokollerine daha fazla dikkat edileceği açıklandı. Yapılan ödemenin miktarı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Konuya yönelik tek açıklama faturanın CEO’lara eşit ölçüde dağıtıldığı oldu. Bush dönemi Beyaz Saray yöneticileri CEO’lara yemek parasını ödetme hareketinin çok komik olduğunu ileri sürdü.

Botokstan vergi almaya hazırlanıyor

ABD’de yeni sağlık sigortası sistemine yönelik tartışmalar devam ediyor. Özellikle 1 trilyon dolarlık sistemin finansmanı konusunda önemli sorunlar yaşanıyor. Gelen bilgilere göre yeni kanun taslağı kapsamında başta botoks lmak üzere her türlü estetik ameliyatı ve yağ aldırma gibi operasyonlardan yüzde 10 vergi alınması gündeme gelecek. Taslağın henüz görüşme aşamasında olduğuna dikkat çekilirken, yasanın bu şekilde geçmesi haklinde önemli tartışmaların yaşanacağı belirtiliyor. ABD’liler geçen sene estetik için 10.3 milyar dolar harcadı. Olası ‘botoks vergisine’ yönelik eleştiriler ise gecikmedi. Yapılan açıklamalarda bu verginin eşitlik ilkesine aykırı olduğu için yasal olmayacağı ileri sürüldü. ABD’de halen 46 milyon kişinin sağlık sigortasından yoksun yaşadığı belirtiliyor.

(haberturk)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER