Gündem
  • 24.5.2013 15:00

"Obama'nın ağzına değil, bu milletin değerlerine bak"

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 11 Mayıs'ta meydana gelen ve 51 kişinin yaşamını yitirdiği patlama yerlerinde incelemelerde bulunduktan sonra, partisinin ilçe binasında toplantı düzenleyen Oktay Vural, esnafa ve ilçe halkına başsağlığı diledi. Hükümetin, Suriye ile ilgili politikalarını eleştiren Vural şunları söyledi:

"Terör örgütleri diğer ülkelerde de böyle bir zafiyeti kullanırlar. MHP olarak, bunların sorgulanması gerektiğini düşünüyoruz. Hükümetin uyguladığı politika ve verdiği desteklerle, hangi örgütlere destek verildiğini, bunun Türkiye'ye nasıl döndüğünü sorgulamak durumundayız. Ortaya çıkan istihbarat belgeleri, bütün buları ortaya koymaktadır ki, kim olursa olsun o veya bu beni ilgilendirmiyor ama, netice itibari ile Türkiye Cumhuriyeti devletini bir bataklığa sokmak, fitne ve fesadı Türkiye'ye getirmek amacı ile bombalı eylemler yapılıyorsa, bunu önleme görevi de hükümete, devletime aittir. Arzu ettiğimiz husus, Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli menfaatleri doğrultusunda hareket edilmesidir."

'SINIRLAR YOLGEÇEN HANINA DÖNÜŞTÜ'

Hükümetin Suriye politikaları nedeniyle Akçakale'de insanların öldüğünü, polisin şehit olduğunu ve sınırların yolgeçen hanına dönüştüğünü savunan Oktay Vural, ortada gezen istihbarat bilgilerine bakıldığında, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, ortaya koyduğu politikaları yeniden gözden geçirmesi gerektiğini ileri sürdü. Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay'da, ekonomik açıdan sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Vural şöyle konuştu:

"Ekonomik açıdan bakıldığında Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay'a kadar önemli sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Canımız ve kanımız gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümeti ve Sayın Başbakanı'na sesleniyorum. Obama'nın ağzına değil, bu milletin değerlerine ve tarihine bakarak, milli politika tahsis edin. Türkiye Cumhuriyeti, yabancı ülkelerin politikalarını takip etme görevlisi değildir. Sayın Başbakan, 'Obama'nın çizgisini anlatan Suriye konusundan anlayamadım' diyor. Anlayamadığınız bir politikayı Beyaz Saray'da ne görüşüyorsunuz. Sen önce, Türkiye'yi anlayacaksın, kendi milletinin değerlerini anlayacaksın. Senin pusulan bu millet olacak. Suriye konusu, bir takım ülkelerin ya da grupların kullandığı bir araç haline dönüştürülmemeli. Ve Türkiye, Suriye'deki bir iç savaşın tarafı haline gelmemelidir."

Cuma namazını Mustafa Şevki Paşa Camisi'nde kılan Oktay Vural, daha sonra patlamada ölenlerin ailelerine taziye ziyaretlerinde bulundu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:03

İLGİLİ HABERLER