Ekonomi
  • 30.9.2011 14:45

OBAMA'NIN EKONOMİ DANIŞMANI TÜRKİYE'YE GELİYOR

Aras Kargo, küresel ekonomik krizin etkilerini daha geniş bir çerçevede değerlendirebilmek ve yeni yol haritaları oluşturabilmek amacıyla dünyaca ünlü ekonomist Prof. Laura Tyson'ı Türkiye'ye davet etti. ABD Başkanı Barack Obama'nın ekonomi danışmanlığını üstlenen Prof. Tyson, 6 Ekim'de İstanbul'da "Ekonomiyi Birlikte Taşıyoruz" başlıklı bir konferans verecek.
Four Seasons Bosphorus'taki konferansta Aras Kargo'nun iş ortakları ile buluşacak olan Laura Tyson, dünyanın ekonomik geleceğini ve Türkiye'nin konumunu değerlendirecek. ABD ve Avrupa'daki krizin global ekonomiye ve Türkiye'ye yansımalarını irdeleyecek olan ünlü iktisatçı, ekonominin ve iş dünyasının dinamikleri konusunda da değerlendirmelerde bulunacak. Türk ekonomisinin büyüme hızı çerçevesinde gelecek yıllara projeksiyon tutacak olan Tyson, bu konuda özel sektöre düşen ödevler konusunda bilgi verecek. Ünlü ekonomist, Türkiye'nin jeopolitik konumunun sunduğu fırsatları aktarıp AB üyelik süreci hakkında da önerilerini sunacak. Halen Barack Obama hükümetinde Ekonomik Toparlanma Danışma Kurulu üyesi olan Laura Tyson, 1995-1996 yılları arasında Bill Clinton ulusal ekonomik danışmanlığını üstlendi.
1997'den beri Morgan Stanley'in direktörlüğünü yürüten Tyson, aynı zamanda AT&T ve Eastman Kodak'ın da yönetiminde görev aldı. Beyaz Saray Ekonomik Danışmanlar Heyeti'nin ilk kadın oturum başkanı olan Tyson, 2002-2006 yıllarında London Business School'un ilk kadın dekanı olarak görev yaptı. Tyson, şu anda Kaliforniya Üniversitesi'nde Haas School Of Business Başkanlığını yürütüyor.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:37

İLGİLİ HABERLER