Asayiş
  • 29.4.2013 19:35

"Öcalan iki koyun güdemez"

ANKARA -  Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 22 sanık ve avukatları ile bazı mağdurlar katıldı.
      Duruşmada, kimlik tespiti ve iddianamenin özetlenmesinin ardından sanıklar savunmalarını yaptı.
      Sanık Ahmet Turgut, yazılı hazırladığı savunmasını mahkemeye verdikten sonra, "Ben 80 yaşımdayım, ne bir örgüte üye oldum ne de bir örgüt kurdum. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
      Daha önce de hapis yattığını anlatan Turgut, sanıklardan Turgay Özcan'a verdiği borcu geri alamadığını, bunun üzerine telefonda yaptığı görüşmenin iddianameye "yağma suçu" olarak yansıdığını savundu.
      Fatih Mehmet Bucak'ın babasını ve amcasını tanıdığını belirten Turgut, şunları kaydetti:
      "Benim Fatih ile oturmuşluğum yok. Burada bulunan sanıkların da birçoğunu tanımıyorum. Beni herkes tanır ama ben tanımam. Kurtuluş Parkı'ndaki spor salonunu ve buz patenini işletiyorum. Ara sıra kahvehaneye gidip emeklilerle oyun oynuyorum. Polis, özellikle ben olduğum zaman geliyor ve kimi buluyorsa alıyor. Bana özel muamele yapılıyor. Bir gün bir kafeterya açılışı vardı. Polis geldi beni aldı götürdü. Benim 75 yaşıma kadar sabıkam olmadı. Şimdi çete liderliğinden karşınızdayım."
      Haklarındaki soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel'in kasıtlı davrandığını iddia eden Turgut, beraatini istedi.
     
     -"Örgütün alasını kurarım"-

    
     Sanıklardan Mehmet Fatih Bucak da 1999'da "çetecilik" suçundan 50 ay hapis cezası aldığını, o gün bugündür kırmızı ışıkta bile geçmediğini kaydederek, hapisten çıktıktan sonra gittiği Bodrum'da bir mekanda, dönemin Bodrum Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel'in kendisiyle tanışma isteğini reddettiğini ileri sürdü.
      Hakan Yüksel'in Ankara'da özel yetkili savcı olduktan sonra yürüttüğü "faili meçhul cinayetler" soruşturması kapsamında kendisini ifadeye çağırdığını anlatan Bucak, "Beni uzun süre odasının önünde bekletti, ön yargılı davrandı. Sonra odasına aldı, 'özel yetkili savcı olduğunu, herkesi ifadeye çağırabileceğini' söyledi. Ben de devlet elinde, elinden geleni ardına koyma dedim" ifadesini kullandı.
      Hayatında hiç kumar oynamadığını savunan Bucak, "İnancım gereği kumardan gelen parayı zül sayarım. Örgüt kursam, alasını kurarım. Abdullah Öcalan iki koyun güdemez. PKK'nın ilk silahlı eyleminde babamla birlikte yaralandım. Örgüt kurmadım, beraatimi istiyorum" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER