Gündem
  • 14.5.2013 14:05

Öcalan’ın projesini açıkladı

BDP heyetinin Viranşehir halk toplantısına, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve İbrahim Binici katıldı. İlçede konvoy halinde tur atan BDP heyetine halk, sevgi gösterisinde bulundu. Halk toplantısının yapıldığı Kışla Mahallesi’nde bulunan belediye amfi tiyatrosuna, binlerce kişi geldi. BDP heyeti, “Öcalan” sloganları ile karşılanırken, burada halkı selamlayan Gültan Kışanak, şunları söyledi:
"Kadını yeniden var eden önderiniz sizlere yaşayabileceğiniz bir gelecek armağan ediyor. Onunla olduğumuzu herkese gösterelim. Bugün gerilla çekiliyor diye çok şey söyleyenler oluyor. Fakat kimsenin şüphesi olmasın; gerilla barış için gidiyor, demokratik çözüm için gidiyor. Gerektiğinde on binlerce gerilla demokratik siyaset yapmak için Viranşehir’de yok mu? Her türlü acıyı gördük. Her türlü zulmü gördük. Öldürdüler, cezaevlerine tıkadılar. Sonunda bu halkın direnişi ile yine müzakere masasına oturdular. Bugün müzakereler yapılıyorsa sizin sayenizdedir. Bu halk mücadelesi ile Sayın Öcalan dünya lideri olmuştur".
Halkın her şeyin öncüsü olduğunu ifade eden Kışanak, halkın salonlara sığmadığını, meydanların lazım olduğunu belirtti. Tutuklama ve cezaevlerindeki uygulamalardan bahseden Kışanak, cezaevlerinin de direnerek özgürlüğe katkı sunduğunu söyledi.

“BARIŞI ÖNCE KENDİ ARAMIZDA İNŞA ETMELİYİZ”
Öcalan’ın, halkın kurtuluşu için "Demokratik Kurtuluş" projesini hayata koyduğunu söyleyen Kışanak, "Her şey sizlerin elinde. Birlik olalım, Öcalan özgür kalsın. Öcalan’ın projesini onunla birlikte zaferle taçlandıralım. Biz tüm halkımızla birlikte olursak önümüzde duracak güç yoktur. Bu süreçte yanlış yapanı uyarmamız ve karşısında durmamız lazım" dedi.
Viranşehir halkından özel bir isteği olduğunu belirten Kışanak, “Bizler barış için önce kendi içimizde barışmalıyız. Zaman zaman Viranşehir’deki kavgaları, kan davalarını duyuyoruz. Ben sizden bunlara bir son vermenizi istiyorum. Kendimizle barışalım, birbirimizi kırmayalım. Birlik ve beraberlik zamanı gelmiştir” diye konuştu.
Burada konuşan BDP İstanbul Milletvekilli Sırrı Süreyya Önder ise Öcalan ve PKK’lıların selamlarını Viranşehirlilere ileterek, "Sizlerin de selamlarını Öcalan’a götüreyim mi?" diye sorunca, salon hep bir ağızdan "Selam selam İmralı’ya bin selam" sloganı attı. Viranşehir’de yapılan halk toplantısı, sloganlar eşliğinde son buldu.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:20

İLGİLİ HABERLER