Gündem
  • 5.6.2014 13:42

Öcalan'a teşekkür eden Vali kendini savundu

ŞIRNAK Valisi Hasan İpek, "Çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakanımız Tayyip Erdoğan'a ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan'ı takdirle karşılıyorum" dediği için kendisini eleştirenlere yanıt verdi. Vali İpek, "İster çok vatanperver olduğunu söyleyip bunu bozmak istesin, ister kendisinin ayrılıkçı olduğunu söyleyerek bunu bozmak istesin. Bunların hiçbirisine kimse rağbet etmiyor. Çözüm sürecini bozamazlar" dedi.
Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenine katılan Vali Hasan İpek, öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Geçen hafta yaptığı bir konuşmada, "Çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakanımız Tayyip Erdoğan'a ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan'ı takdirle karşılıyorum" dediği için başta MHP Milletvekilleri olmak üzere bazı kesimlerin tepkilerini üzerine çeken Vali İpek, konuşmasında tepkilere üstü kapalı yanıtlar verdi. İpek, yaşadıkları bölgede çok önemli, çok hayati günler geçirdiklerini belirterek, "Şırnak Valiliği ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak insanlarımızın huzur, barış ve mutluluk içerisinde yaşaması için her türlü gayreti gösteriyoruz" dedi. Vali İpek, şöyle konuştu:

"Bu gayretlerden bir tanesi de içinde bulunduğumuz ve bölgemizi çok yakından ilgilendiren çözüm sürecidir. Şunu Şırnaklılar'a, Cizreliler'e ve tüm bölge insanına şu teşekkürü yapmadan buradan inmek istemiyorum. Gerçekten çözüm sürecine inanmış bir şekilde çok sağlıklı ve çok güzel bir hayat ve çok güzel bir yapı oluşturuyor. Bunu bozmak isteyen çok küçük gruplar var ve buna Şırnaklılar, Cizreliler, üniversitelerimiz de rağbet etmiyor. Çünkü, şunu hepimiz görüyoruz; 1000 yıllık bir kardeşliğimiz var ve 1000 yıllık kardeşliği hep birlikte Şırnaklılar olarak tekrar hayata geçirmek istiyoruz. Bunun karşısında kendisine ne derse desin, ister çok vatanperver olduğunu söyleyip bunu bozmak istesin, ister kendisinin ayrılıkçı olduğunu söyleyerek bunu bozmak istesin. Çözüm sürecini bozamazlar. Bunların hiçbirisine Şırnaklılar rağbet etmiyor. Kürtler rağbet etmiyor, Türkler rağbet etmiyor, Türkiye Cumhuriyeti rağbet etmiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin dostları rağbet etmiyor ve hep birlikte rağbet etmeyeceğiz. İnşallah huzur ve mutluluk bu bölgeden kaynaklanacak ve ilelebet devam edecek."

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ali Akmaz'ın konuşmasından sonra Cizre Meslek Yüksekokulu'ndan mezun öğrencilere diplomaları törenle verildi.

Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), (DHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:28

İLGİLİ HABERLER