Gündem
  • 22.3.2021 20:47

Öcalan'ı adres gösteren HDP Eş Başkanı Sancar'a terör soruşturması

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'a terör soruşturması.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar hakkında, Diyarbakırdaki nevruz kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar hakkında, pazar günü Diyarbakır’daki nevruz kutlamalarında yaptığı konuşması nedeniyle soruşturma başlattı. Sancar’a, Diyarbakır’daki nevruz kutlamalarında, ’terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve terör örgütü PKK’yı övücü sözler’ ile ’örgüt propagandası’ yaptığı gerekçesiyle soruşturma açıldığı bildirildi.

TERÖRİST ÖCALAN'A SAYIN DEMİŞ VE İMRALI'YI ADRES GÖSTERMİŞTİ

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Biz 2013 Newroz’undaki bu çağrının arkasındayız, biz 2013 Newroz’unda Sayın Öcalan’ın mektubunda yer alan bütün barış çağrısını destekliyoruz” dedi.

“2013 Newroz mektubunun arkasındayız”

 Sancar, “Newroz’un en önemli anlamı, barışın sembolü olmasıdır. Barış mücadelesinin iradesi ve sesi olmasıdır” dedi.

8 yıl önce 2013 Newrozu’nda Diyarbakır’da okunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın mektubuna değinen Mithat Sancar, “2013 Newrozunda milyonların şahitliğinde bir mektup okundu. Sayın Öcalan’ın mektubu okundu bu meydanda. O mektubu hatırlıyor halkımız, barış özlemini canlı tutan herkes hatırlıyor. Bir tek cümlesini okuyacağım. ‘Yeni bir dönem başlayacak, silahlar değil, siyaset öne çıkacak’ diyordu ve ekliyordu, ‘Ortak geleceği birlikte kuracağız’ diyordu. Biz 2013 Newroz’undaki bu çağrının arkasındayız, biz 2013 Newroz’unda Sayın Öcalan’ın mektubunda yer alan bütün barış çağrısını destekliyoruz. Bugün de aynı talebi dile getiriyoruz. 2013 Newroz’unda ortaya konan şey, demokratik çözüm iradesiydi” şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2021 21:23

İLGİLİ HABERLER