Gündem
  • 6.3.2020 12:46

Öcalan'ı fahri hemşehri ilan eden İtalyanları virüs kırdı.. Bir günde onlarca ölü var

Corona virüsü son dakika: İtalya'dan korkunç haberler geliyor

Gelen son dakika haberine göre, Covid-19 salgınında toplam 3 bin 386 kişi yaşamını yitirdi. İtalya'da, bilanço her geçen gün ağırlaşmaya devam ederken yeni tip corona virüsten(Covid-19) hayatını kaybedenlerin sayısı bir günde 41 kişi yükselerek, 148'e çıktı. Öte yandan Corona Virüsü salgınının dünyaya yaydığı panik devam ederken; virüsle ilgili sahte iddialar, yanlış bilgiler ve komplo teorileri de yayılmaya devam ediyor.

BİLANÇO HER GEÇEN GÜN AĞIRLAŞIYOR

Corona Virüsü mutasyona uğradı.. İki farklı virüs! 

Dünya genelinde sağlık görevlileri Corona Virüsü salgını ile mücadele etmek için savaşırken, Çin'deki bilim insanları ön araştırmaların COVID-19'un (corona virüs) mutasyona uğradığını ve şu anda en az iki virüs türü olduğunu açıkladı. Pekin Üniversitesi Yaşam Bilimleri Okulu ve Şangay Pasteur Enstitüsü doktorları bu yeni mutasyon ile ilgili, daha agresif olan virüs versiyonunun teste tabi tutulan insanların yüzde 70'ini etkilediğini, geri kalanların ise daha az agresif versiyondan etkilendiklerini açıkladı.Bilim insanları virüsün agresif versiyonuna 'L tipi' ünvanını verdi, daha az yaygın olan versiyona ise 'S tipi' ünvanı verilmiş durumda.L tipi virüsün, salgının sıfır noktası olan Wuhan'da daha sık görüldüğü açıklandı. Bilim insanları bir de güzel haber paylaşarak enfeksiyon sıklığının düştüğünü belirtti.

BİLANÇO HER GEÇEN GÜN AĞIRLAŞIYOR 

İtalya'da Covid-19 vakalarında bilanço her geçen gün ağırlaşmaya devam ediyor.

Bilim insanlarından korkutan çağrı

İtalya Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma'da düzenlediği günlük basın toplantısında, Kovid-19 vakalarına ilişkin son durumu paylaştı. Borrelli, ölü sayısının düne oranla 41 artışla 148'e ulaştığını bildirdi.

italy coronavirüs ile ilgili görsel sonucu

Bilim insanlarından korkutan çağrı

Doktorlar araştırma yaptıkları verilerin kısıtlı olduğunu belirtiyor ve COVİD-19'un evriminin tam anlamıyla anlaşılabilmesi için de takip sisteminin en gerekli unsur olduğunu ifade ediyorlar.Doktorlar yaptıkları açıklamada, Wuhan'da salgının ilk başladığı dönemde L tipi virüsün yaygın görüldüğünü, ancak Ocak 2020'ye gelindiğinde L tipi virüs vakalarının sayısında azalma yaşadıklarını belirttiler.Araştırmacılar, bu ortaya çıkan farklı türlerin corona virüsün atalarının mutasyonundan kaynaklandığını açıkladı. Bilim insanları bir de uyarıda bulunuyor. Bu daha fazla versiyonun geleceği anlamına gelebilir.... Çinli doktorlar, bilim dünyasını virüsle savaşmak için bir araya gelmeye çağırıyor ve ortaya çıkan son bulguların bir araya gelerek acil ve kapsamlı çalışmalara ihtiyaç olduğunu gözler önüne seriyor açıklamasında bulunuyor.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 6.3.2020 12:57

İLGİLİ HABERLER