Gündem
  • 13.10.2008 10:27

ÖCALAN'IN BİNBAŞI KOMŞUSU

PKK terör örgütüne muhalif Kürt sitesi 'nasname' yazarı Halis Açar, Ergenekon tutuklusu emekli Albay Hasan Atilla Uğur ile ilgili şok bir iddiada bulundu.

İsmini açıklamadığı ancak 1995 yılında teröristbaşı Öcalan'ın yanında yer alan eski bir teröristin ifadesine yer veren Açar, Öcalan'ın Şam'da olduğu yıl bir apartman dairesinde o dönemde elçilikte askerî ataşe olarak görev yapan emekli Albay Uğur ile aynı apartmanda kaldıklarını yazdı.

Halis Açar'ın kaleme aldığı 'Öcalan'ın Şam'daki komşusu kimdi?' başlıklı yazı, Öcalan-Uğur tanışmasının aslında İmralı'daki sorgudan çok daha öncelere dayandığını gösteriyor. Açar, yazısında, "Yıl 1995. Öcalan'ın Şam günleri kaldığı apartmanın bir dairesinde oturan bir binbaşı var. Öcalan'ın eve giriş çıkışlarda karşılaştığını söylediği bir binbaşı. Binbaşı kimdi dersiniz ve nasıl oluyordu da Öcalan gibi "bölücü-terörist" bir örgütün lideriyle aynı apartmanda kalıyordu? Bu binbaşı, o dönem Türkiye'nin Şam Başkonsolosluğu'nda askerî ataşe ve Öcalan ile aynı apartmanda oturuyor." diyor.

Halis Açar, Öcalan'ın binbaşı ile karşılaşmalarına tanıklık etmiş, o dönemde PKK'nın Şam'daki Parti Merkez Okulu'nda bulunmuş eski bir PKK'lının ifadelerini satırlarına taşıyor. Açar'ın, ismini vermediği ve ifadelerin içeriğinden örgütün üst düzey yöneticilerinden biri olduğu anlaşılan eski PKK'lı şunları anlatıyor:

"(Öcalan) Bana 'Sen arabadan inme, Delil (araç sürücüsü) insin, çantamı kapıya kadar getirsin.' dedi. Öcalan ve Delil tam içeri girecekleri sırada birisi kapıyı açtı ve dışarıya çıktı. Öcalan'la tokalaştı ve ayaküstü bir dakika sohbet ettiler ve Öcalan'la şoför içeri girdiler. Delil geldiğinde yolda kapıdaki kişinin kim olduğunu sordum. Türkiye'nin Şam Başkonsolosluğu'nda askerî ataşe olduğunu söyledi. Adamın binbaşı olduğunu söyleyince ben tam şoke oldum, neye uğradığımı şaşırdım ve hiçbir yorum yapmadım. Suriye'de gördüğüm bu kişi Ergenekon operasyonunda yakalanan Albay Atilla Uğur'du."
Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:27

İLGİLİ HABERLER