Gündem
  • 21.8.2009 15:04

ÖCALAN'NIN ATATÜRK'E HAKARETLERİ DELİLLER KLASÖRLERİNDE

ERGENEKON Davası'nın sanıklarından Prof. Dr. Yalçın Küçük’ten ele geçirilen CD ve DVD’lerdeki görüntülerin çözümleri 3’üncü iddianamenin deliller klasöründe yer aldı. Çözümlere göre Prof. Dr. Yalçın Küçük, Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin kurucuSU Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile terör örgütü PKK’nın ela başı Abdullah Öcalan’ı birbirlerine benzetiyor. Bir çözüme göre MED TV’de 31 Ekim 1997’de yayınlanan panele katılan Yalçın Küçük, "Mustafa Kemal, o, büyük liderdir. Bakın başkana geliyoruz. Şimdi beni idam edecekler. Şimdi Mustafa Kemal’i eleştirirsin. Mustafa Kemal büyük bir pilottu. Yani halkını bir yerlere getirdi. Bundan dolayı beni idam etmezler ama Abdullah Öcalan da çok önemli. Kürtler’in tarihinde bir pilot oldu. Bundan dolayı beni idam ederler. Çünkü daha zor yerlerde, Kürt hareketini bugünkü notaya getirdi. Kolay şeyler değil. İkisinin de hakkını kabul etmek lazım" diyor.

Aynı panele telefon ile katılan terör örgütü başı Abdullah Öcalan’ın Yalçın Küçük ile yaptığı karşılıklı konuşmaların çözümleri de deliller klasöründü yer buldu. Çözümlere göre Abdullah Öcalan, kendisini hem Atatürk ile kıyaslıyor hem de Atatürk’e hakarete varan eleştiriler yapıyor. Abdullah Öcalan’ın Atatürk hakkında söyledikleri şöyle:

* Başlangıç kuvvetlerimiz bende sıfırdır onda kolordu düzeyindedir. Cumhuriyet bürokrasisi Osmanlı bürokrasisine konmuştur. Hakim sınıflara konmuştur. Bizim ki çok farklı. Yani ben Kürdüm diyen tek bir insana rastlamadığım gibi ne bir fişeğim ne bir askerim vardı çıkışta.

* Ama çalışma stilimiz, siyaset yapma, örgüt yönetme stilimiz arasında olağanüstü benzerlikler vardı. Ben buna çalışma tarzı derim. Yaşama tarzı derim. Çok ilginç yani oldukça benzerlikler görüyorum. Orijinlerimiz oluşum tarzlarımız çok farklı ama savaşı yönetme tarzımız, hassasiyetlerimiz, yönetim duyarlılığımız, siyaset duyarlığımız, iktidarı anlama yorumlamada oldukça benzerlikler ortaya çıkıyor.

* Atatürk’ün diyelim bir zürriyeti olsaydı yani oğlu onun oğlu gibi ardı sıra birkaç kişi gelseydi herhalde bir Abldülhamit’in padişahlığından daha amansız bir diktatörlük yürütülen bir padişahlık olurdu.

* Bugün Mustafa Kemal’in şişirilmesi için övülmesi için olağanüstü bir propagandaya ihtiyaç duyuluyor.

* Pilot kişilik bir iktidar kişiliği. Bir taktik kişilik olarak olağan üstüdür. Hakkını vermek lazım. Ama sınıfsal bazda sınıfın bilmem demokrasi açısından bilmem sosyalizm açısınsan sorarsan çok şey ancak diyelim en tutucu o dönemin en tutucuları işte bir Hitler var, bir Musolini var onların ayarında birisi olarak değerlendirilebilinir. Aynı öyledir demiyorum tabii. Tarihi ve toplumsal zemin itibarıyla şüphesiz farklıları olacaktır.

* Burada eğer haneden kurmaya elverişli olsaydı kesinlikle imparatorluğun değişik bir hanedanla devamı olurdu.

* Mustafa Kemal’in sözcüğünde yalnız Cumhuriyet değil şimdi, Türklük de yoktur. Özellikle yirmiden önceki Mustafa Kemal değerlendirmelerine bakın pek Türk’ten bahsedildiğini göremezsiniz.

* Milliği açısından ulusalcılığı açısından söylüyorum. Mustafa Kemal o kadar güçlü değildir.

* Mustafa Kemal korkusuz yaşayamıyor. Müthiş korkular için de hem iktidar oluyor hem de iktidarı sürdürme gereği duyuyor.

* Mustafa Kemal’in kişiliğinde askeri taktikler ve daha sonra da siyasi taktiklerin rolü çok önemlidir. Bu konuda kızgın savaş ortamı ona dersini vermiştir.

* Mustafa Kemal’in bilim orijini yok denecek kadar azdır. Bir kara cahildir hatta. Mustafa Kemal’in sevdiği türküler bakın bir iki tane yani meyhane türküsüdür aslında. Öyle en sevdiği türkü en sevdiği şarkıya bakın içki masalarında çokça seylenen şeylerdir. Herhangi bir tarihi toplumsal değeri yoktur. Bilimsel açıdan da bir şeyler öğrenmeye çalışır otuzlarda ve kesin üstün ırk anlayışı temelindedir.

* Korkunç zorlamalar yapan yani bilimsel kişiliği var mıdır diye sorulursa dediğim gibi bilim adamları bunu da doğru ele alamıyorlar.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER