Bilim
  • 9.3.2022 12:42

Ödül Mamaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ödül mamaları kedi ve köpeklerin eğitimlerinde teşvik edici bir ek gıda olarak kullanılması ile bilinir. Tadı, içeriği ve aroması normal mamalardan farklı olacak şekilde üretilir. Böylece evcil hayvanlarınız bu mamanın diğer mamalardan farklı olduğunu anlar. Ödül maması kullanımı sırasında ölçüyü ve sayıyı belirlemeniz gerekir. Fazla ödül maması alışkanlık yapabilir ve sürekli vermeniz halinde eğitimde etkisini kaybedebilir. Kedi ödül maması tuvalet eğitimi ve yatak alıştırmaları sırasında süreci hızlandırabilir.

Ödül Maması kaç aylıkken verilir: Ödül mamalarını evcil hayvanlarınıza vermeye başlamak için çenelerinin gelişmeye başlamasını ve çiğneme yeteneklerinin oluşması gerekir. Ödül mamalarını kedilere ve köpeklere ortalama olarak 3 aylık olduktan sonra vermeye başlamalısınız. Yavru kediler ve köpekler anne sütüyle beslendiği için gelişimlerini tamamlamalarını beklemelisiniz. Mama yemeye başladıkları zaman ödül maması vermeye de başlayabilirsiniz. Kuru mama yiyebilen kedi ve köpekleriniz ödül maması da yiyebilir.

Ödül mamasının eğitim sürecinde destekleyici ve teşvik edici olabilmesi için mamayı verme zamanınız oldukça önemlidir. Eğitim sırasında köpeğiniz ya da kediniz istediğinizi yaptığında ödül olarak o an mamayı verebilirsiniz. Bu davranışı rutin haline getirmeniz takdirde evcil dostlarınız bunu anlayacaktır ve eğitime olumlu tepki verecektir. Ayrıca sadece eğitimlerde değil, doğru bir davranış sergiledikleri anlarda ya da hayır komutunuza uydukları anlarda da ödül mamalarını verebilirsiniz.

Ödül mamaları içerik açısından da oldukça zengindir. Evcil hayvanlarınızın diş, kemik ve kas gelişimlerini destekleyen içeriklere sahip mamaları tercih ederek takviye mama olarak da kullanabilirsiniz. Ayrıca tüy bakımları ve sağlıkları için de yardımcı ödül mamaları bulunur. İçerdikleri vitamin, mineral ve besin kaynakları ile evcil dostlarınızın sağlıklarına destek olacak ödül mamalarını işlevsel olarak kullanabilirsiniz.

Ödül Maması Nasıl Seçilir?

Köpek ödül maması çeşitleri birbirinden farklı aromalarda ve şekillerde üretilir. Köpeklerin tadını ve kokusunu sevdiği içeriklerden oluşması ödül mamalarının etkisini artırır. Köpekleriniz için ödül maması seçerken aromalarına bakabilirsiniz. Köpeklerinizin sevdiği tatları seçmeniz teşvik açısından daha avantajlıdır.

Ödül maması seçimi yaparken köpeğinizin ırkına ve cinsine uygun tercihler yapmalısınız. Farklı ırktan köpeklerin beslenmesi ve ihtiyaçları farklıdır. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda ödül mamalarının içerikleri ve şekilleri de değişiklik gösteriyor. Ayrıca ödül mamasını sık kullanacaksanız kalori oranına da özen göstermelisiniz. Yüksek kalorili ödül mamaları sürekli tüketildiği takdirde kilo yapabilir.

Kedilerin eğitim süreçlerini destekleyen kedi ödül mamaları omega ve vitamin açısından da zengin içerikleri ile kedilerinizin gelişimlerine de yardımcı olur. Aynı zamanda ek öğün olarak kedi ödülü olarak da kullanabilirsiniz. Kedi otlu, tavuklu, karidesli, peynirli gibi pek çok seçeneği bulunan mamaları kedilerinizin sevdikleri aromalara göre seçebilirsiniz. Kedileriniz için çeşitli aromalar ile zenginleştirilmiş pek çok kedi ödül maması çeşitlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 9.3.2022 12:43

İLGİLİ HABERLER