Medya
  • 6.1.2014 00:13

Ödüllü karikatürler Adana'da

AYDIN Doğan Vakfı'nın organize ettiği Aydın Doğan Vakfı Uluslararası Karikatür Yarışması 30'uncu Yıl Sergisi, Adana'da açıldı. Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümü kutlamaları kapsamında 75'inci Yıl Sanat Galerisi'nde sergilenen 5'i ödüllü 200 karikatüre Adanalı sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi'nin açılışına Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Doğan Haber Ajansı Adana Bölge Müdürü Orhan Apaydın, Hürriyet Gazetesi Adana Yazı İşleri Müdürü Erdal Fernergiz, başarı ödülüne layık görülen karikatürist Ali Raşit Karakılıç ile çok sayıda davetli katıldı.

Sergiyi gezen Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ödüllü karikatürlerin Adana'nın kurtuluş yıldönümünde açılmasının çok anlamlı olduğunu belirtti. Aldırmaz, "Aydın Doğan Vakfı'nın her 5 Ocak'ta Adanalılar'a sahip çıkması, bundan sonra da sahip çıkacaklarını ifade etmeleri bizim için çok önemli. Bizim her zaman için birlik ve beraberliğe, huzura ihtiyacımız var. Özellikle bugünlerde bu tip sanat etkinliklerine hepimizin çok daha fazla ihtiyacı var. Ben burada sanat ürünlerini sergileyen, buna sebep olan vakıf yöneticilerine ve üst düzey yöneticilere, değerli dostlarımıza, arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

KARİKATÜRÜN OSCARLARI

77 ülkeden 842 sanatçının 2 bin 544 karikatür ile katıldığı ve bütün dünyada 'Karikatürün Oscarları' olarak bilinen 30'uncu Aydın Doğan Vakfı Uluslararası Karikatür Yarışması'nda birinciliğe Polonya'dan Krzysztof Grzondziel, ikinciliğe Türkiye'den Asuman Küçükkantarcılar, üçüncülüğe ise Lüksemburg'tan Pol Leurs'ün eserleri değer görüldü. Ayrıca; Majid Amini (İran), Amir Catic (Bosna Hersek), Hamed Bazrafkan (İran), Rafael Correa (Brezilya), Jose Antonio Garci Nieto (Meksika), Mojtaba Heydar Panah (İran), Ali Raşit Karakılıç (Türkiye), Rodrigo Machado da Rosa (Kolombiya), Paulo Verschaeren (Belçika), Sajad Rafeei (İran), William Rasoanaivo (Morityus) ve Didie Sri Widiyanto (Endonezya) da Başarı Ödülü aldı.

Atatürk Parkı içindeki 75'inci Yıl Sanat Galerisi'ndeki sergi 13 Ocak'a kadar izlenimde kalacak.
Ömer KOÇ - Çağlar ÖZTÜRK/ADANA , (DHA) -

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:44

İLGİLİ HABERLER