Yaşam
  • 30.7.2008 11:16

ÖFKELİ KADIN KÖPEĞİNİ KOVALAYAN 4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU 4 YERİNDEN BIÇAKLADI

OSMAN AKIN-UĞUR USLUBAŞ-ORHAN AKIN
BURSA - Olay, Bursa Merkez Yıldırım ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, iki çocuk annesi F.M. (27), beslediği köpeğe taş atan küçük Semihcan'a sinirlendi. Sokakta arkadaşlarıyla birlikte oyun oynayan çocuğu, "Gel sana et vereyim, köpeklere yedir" diyerek içeriye çağıran F.M., ardından 4 yaşındaki Semihcan Genç'i bıçaklamaya başladı. Minik çocuğun çığlık seslerini duyup eve gelen Hülya Siren isimli genç kıza da bıçak savurduğu iddia edilen F.M., 12 yaşındaki kendi oğlu E.M.'nin araya girmesiyle
sakinleştirildi.
Aldığı bıçak darbeleri sonucu kanlar içinde kalan küçük Semihcan ise yakınları tarafından önce Yüksek İhtisas Hastanesi'ne oradan da durumunun ciddi olması üzerine Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Akciğerine gelen bıçak darbesi sebebiyle hayati tehlikesi olan Semihcan Genç, buradan da Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.
Yoğun bakımda gözlerini açan minik Semihcan da, başından geçen olayı şöyle anlattı: "Bana, 'Gel sana et vereyim köpeklere yedir' deyip evine çağırdı. İçeriye girdiğimde ise kollarımdan tuttu, kaçamadım."
Bu arada olayla alakalı soruşturma başlatan jandarma, F.M.'yi gözaltına aldı.
İfadesinde, "Ben olay esnasında evde uyuyordum. Çığlık sesleri üzerine dışarıya çıktım" diyen F.M., sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli F.M.'nin akli dengesinin tespiti için Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği öğrenildi.
OLAYI ANLATTILAR
Dede Abdullah Genç ise, "Şüpheli F.M., torunumu oyun oynarken yanına çağırıp (Gel sana et vereyim de köpeklere götür) deyip evine sokmuş. Kucağına aldığı çocuğu bıçaklamaya başlayınca araya kendi çocuğu girip annesine kızmış. Bunun üzerine bıçakladığı torunumu dışarı atmış. Mahallenin kızları olmasa, belki çocuğu paramparça edecekti. Torunum şu an yoğun bakımda" diye yakındı.
Olayın şahitlerinden Semihcan'ın yengesi ise "Önündeki leğene yatırıp boğazını kesecekken biz kurtardık. Bu bir vahşet. Böyle birşey daha önce ne gördük, ne de yaşadık" diye konuştu.
Olayın tek görgü şahidi 17 yaşındaki Hülya Siner ise, Semihcan'ın mahallede bir köpeği kovaladığını belirterek "Kadın buna sinirlenip onu içeri almış. Bir leğen getirmiş. Bu sırada koşa koşa Semihcan'ın 9 yaşındaki ağabeyi yanıma geldi. Kadının, kardeşini içeri aldığını söyledi. Eve bakmaya gittiğimde içeriden bağırma sesleri geliyordu. Ben perdeyi aralayınca bıçağı bana doğru da salladı. Geri çekilip kurtuldum. Kadını konuşturup çocuğu elinden almaya çalıştım. Bu sırada Semihcan dışarı çıkmaya çalıştı.
Kanlar içindeydi. Arkasından gelip bir kez daha bıçakladı. Semihcan eşiğe düşünce ben de onu alıp elinden kurtardım."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:28

İLGİLİ HABERLER