Dünya
  • 2.7.2009 00:00

ÖGER, DARBENİN NASIL ATLATILDIĞINI AÇIKLADI!..

Avrupa Parlamentosu AP Sosyalist Grup üyesi Vural Öger, Türkiye’nin “40 yıl önceki yasalarla yönetilmesinin imkansız olduğu”nu belirtti. Ergenekon sürecinde Türkiye’nin kendini sorgulama fırsatı bulduğunu da söyleyen Öger, “Bu hükümetin AB’ye sarılması darbeyi önledi” dedi.

Vural Öger, ATV-Avrupa kanalında Türkiye’nin AB süreci ve Ergenekon soruşturması gibi konuları değerlendirirken, "Türkiye çok hızlı değişiyor. Toplum, kültürel yapı ve asker-sivil ilişkileri değişiyor. 10 yıl öncesine kadar sert bir devlet yapısı vardı” dedi. Küreselleşme sürecinin büyük bir değişim oluşturduğunu da ifade eden Öğer, “Türkiye 40 yıl önceki yasalarla yönetilmesi imkânsız” görüşünü dile getirdi.

ABHaber’e göre, Vural Öger, Ergenekon sürecinde Türkiye’nin kendini sorgulama fırsatı bulduğunu, demokratikleşmesinde “kirli elleri” temizlediğini söyledi. Öger,“Toplum da kendi kimliğini bulma sürecine girdi. Bu değişimin ana katalizörü AB’ye üyelik süreci oldu. Bu hükümetin AB’ye sarılması darbeyi önledi” diye konuştu

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:33

İLGİLİ HABERLER