Gündem
  • 29.4.2010 10:06

OĞLUMUN ÖLDÜĞÜ YERDEYDİM!

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Habeşti Yaylası'nda sınır görevindeyken PKK tarafından açılan ateşte Uzman Çavuş Erkan Ayaz'la birlikte şehit düşen Jandarma er Selman Özay'ın hikayesi yürek dağladı. Baba Rahim Özay 1985'te, oğlunun şehit düştüğü yerde askerlik yaptı. 1990'da ortanca çocuğu Selman'ı kucağına aldı. Aradan yıllar geçti, aslan gibi evladı 26 yıl sonra babasının askerliğini yaptığı Şemdinli'ye er olarak gitti. Henüz 20 yaşındaydı. O da babası gibi 'önce vatan görevi' demişti. Ardından okulunu bitirecek, evlenecek, çoluk çocuğa karışacaktı.

NASİP OĞLUMAYMIŞ

Şehit er Selman Özay'ın Samsun'daki baba ocağına acı haberi komutanlar verdi. 5.5 aylık askerken şehit düşen Selman Özay'ın babası Rahim Özay ''Ben de orada askerlik yaptım, nasip onaymış'' diye gözyaşı döktü. Önceki akşam telefonla görüştüklerini söyleyen baba Rahim Özay, 'Ben de 1985'te Şemdinli'de askerlik yaptım. Nasip bana değil onaymış, takdir-i ilahi. Bu ülke bizim, insanımızı insanımızla çatıştırıyoruz. Barışa darbe vuranlar utansın. Bu şehitler geldikçe onlar evlerinde vicdan rahatlığıyla uyuyabiliyor mu çok merak ediyorum. Ben inanıyorum ki, onların vicdanı rahat olmayacak. Devletimiz sağ olsun.''

Samsunlu şehit Selman Özay'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında yaptığı yorumlar okuyanların yüreklerini burktu. Askerliğinin Yüksekova'ya çıktığını arkadaşlarına yazdığı notla duyuran şehidin 'Vatan için geldim askere, anam için döneceğim memleketime. Vatan bana emanet' diye yazdığı görüldü.

Olayın duyulmasının ardından ailenin yaşadığı binaya Türk bayrakları asılırken, komşuları da Adalet Mahallesi'ndeki evin önünde toplandı. Şehit Selman Özay, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde öğrenim görüyordu. Askere gitmeden önce öğreniminin yanı sıra pazarlama yapan babasına yardımcı olarak sürücülük yaptığı öğrenildi.

'ARTIK KONTÖRÜM VAR'

Oğlunun askere giderken şehit olacağını söylediğini belirten anne Kadriye Özay şunları söyledi: 'Oğlumu en son 2.5 ay önce izne geldiğinde gördük. Kendisiyle şehit olmadan bir saat önce önceki akşam 20.30 sıralarında telefonla görüştüm. Bizi arayarak 'Anne artık kontörüm var. Sizleri daha sık arayacağım. Ben iyiyim' dedi. 'Sen çatışmaya giriyor musun?' diye sorduğumda, 'Çatışmaya girmiyoruz. Böyle takılıyoruz' dedi.' Hakkari Şemdinli'deki PKK saldırısında 2 asker de yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

GEÇİCİ GÖREVLİYDİ

Şemdinli'deki ikinci şehit 33 yaşındaki Uzman Çavuş Erkan Ayaz'ın Hakkari'ye geçici görevle gittiği öğrenildi. Ayaz'ın Amasya'daki baba ocağına ateş düştü. Aileye acı haberin ulaşmasının ardından kızkardeşi Emel ve yakınlarını taziyeye gelenler teskin etti. Geçen hafta erkek kardeşi Emre'nin düğünü için Amasya'ya geldiği öğrenilen şehidin, dönüşünde babası Enver ile annesi Rahime Ayaz'ı Malatya'ya götürdüğü ve anne-babanın bir haftadır Malatya'da oldukları öğrenildi. Şehidin kızkardeşi Emel, ''Ruhu şad olsun'' diyerek ağlarken, ''Diyecek bir şey bulamıyorum. Geçen hafta gelmişti, yol telaşından fazla konuşamamıştık' dedi. Ailenin yaşadığı Şeker Mahallesi'ndeki binaya ve çevresinde evlere Türk bayrakları asıldı. Şehit Uzman Çavuş Erkan Ayaz'ın Malatya'da bulunan eşi, çocuğu ile anne babası cenaze için Amasya'ya geldi.

AKŞAM

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER