Asayiş
  • 8.10.2008 12:32

OĞLUNU ÖLDÜRTTÜ!

Vakıf Başkanı, eşiyle boşanmasına karşı çıkan 23 yaşındaki oğlunu adamlarına öldürttüğü gerekçesiyle gözaltına alındı
Asilsoy Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Osman Asilsoy, eşiyle boşanmasına karşı çıkan 23 yaşındaki oğlu Fatih Asilsoy’u adamlarına öldürttüğü gerekçesiyle gözaltına alındı.
Hürriyet'in haberine göre baba Asilsoy, "Beni tehdit ediyordu. Silahı olduğunu bildiğim için adamlarımı alıp konuşmaya gittim. Ama direnince kavga çıktı ve yere yığıldı" dedi.
KAÇAKÇILIK ve kara para aklama olaylarına adı karışan Asilsoy Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı 51 yaşındaki Osman Asilsoy aralarında geçimsizlik olan eşi Kamile Asilsoy’dan boşanmak için dava açtı. İddiaya göre Asilsoy çiftinin küçük oğlu Fatih Asilsoy boşanma davasına karşı çıkınca babasıyla sık sık tartıştı.
Oğluna kızan baba Osman Asilsoy, önceki gece yeğeni İsmail Işıksoy ve çalışanları Hasan Oruç ile Abdullah Oruç’u da yanına alarak eşinin iki çocuğuyla oturduğu Florya’daki eve gitti. Saat 02.00 sıralarında otomobiliyle garaja giren Fatih Asilsoy otomobilden inince babası ve yanındaki adamların saldırısına uğradı. İki kişinin kollarından tutup kelepçelemek istediği Fatih Asilsoy direnince kalbinden bıçaklandı. Yere yığılan Fatih Asilsoy’u babası hemen İnternational Hospital’e götürdü. Ameliyata alınan Fatih Asilsoy hayatını kaybetti. Baba Osman Asilsoy, yeğeni İsmail Işıkoğlu ve adamları Hasan Oruç, Abdullah Oruç ile kapıcı Veysel Umur gözaltına alındı. Hasan ve Abdullah Oruç, İsmail Işıkoğlu’nun elinde bıçak olduğunu iddia ederken, Işıkoğlu ise bıçaklamayı kabul etmedi. Öz oğlunu öldürttüğü iddiasıyla ifadesi alınan Osman Asilsoy ise Fatih’i kimin bıçakladığını görmediğini belirtti. Baba Asilsoy, "Boşanma davasından sonra oğlum beni sık sık tehdit etti. Olay gecesi konuşmak için gitmiştim. Silahı olduğunu bildiğim için yanıma adamlarımı alıp gittim. Niyetim etkisiz hale getirip konuşmaktı. Ama direnince kavga çıktı ve bir anda yere yığıldığını gördüm" dedi. Fatih Asilsoy’un ağabeyi Bülent Asilsoy cinayetin babası tarafından planlı olarak işlendiğini iddia etti. Ağabey, "Babam kardeşimi sürekli tehdit ediyordu. Daha önce de kardeşime silah sıkmıştı. Ağzını bantlayıp kelepçe takmışlar. Daha sonra da insanlık yapmış gibi hastane götürmüşler. En ağır cezaya çarptırılsınlar" dedi.
Kaçakçılık ve kara para aklamayla vakıf kurmuş
ADIYAMANLI olan Osman Asilsoy, Mirza olan soyadını Asilsoy olarak değiştirdi. Trikotaj ve bakkallıktan plastik hammadde ticaretine kadar bir çok iş yapan Asilsoy kaçakçılık suçundan mahkum oldu, ancak 1977’de çıkan afla kurtuldu. 250 milyon dolara yakın kara paranın İsviçreli Magaryan kardeşler kanalıyla aklanması davasında 12 kişiyle yargılanıp beraat etti. 1998 yılında Süleymaniye’de inşa ettiği otopark da kaçak çıktı. 3 yıl hapis yargılandı. Asilsoy, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Alia İzzet Begoviç’i yazlığında misafir ederek gündeme gelmişti. Gümüşyaka’da Asilsoy Kültür ve Eğitim Vakfı’nı kurdu. Silivri Gümüşyaka’da bir külliye yaptırdı. Asilsoy’un ağabeyi Hacı Mirza da uyuşturucu kaçakçılığı suçundan cezaevinde yatmış.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:37

İLGİLİ HABERLER