Yaşam
  • 31.5.2006 12:33

ÖĞRENCİ SERVİSİ MİNİBÜSÜ UÇURUMA UÇTU: 25 YARALI

MUHSİN YILMAZ
ORDU - Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde öğrencileri taşıyan servis minibüsü, hatalı sollama yaptığı iddia edilen kamyonete çarpmamak için yolun sağındaki yaklaşık 60 metrelik uçuruma uçarken, kazada 25 öğrenci yaralandı.
Kaza, Yalıköy Beldesi Kuştepe mevkiinde saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Perşembe İlçesi Kazancılı Köyü'nden Yalıköy İlköğretim Okulu'na öğrenci taşıyan Şinasi Yıldırım yönetimindeki 52 M 1553 plakalı minibüs, hatalı sollama yaptığı iddia edilen ve bir kargo firmasına ait olduğu öğrenilen Erhan U. yönetimindeki 34 DA 7626 plakalı kamyona çarpmamak için yolun sağındaki uçuruma uçtu. Kazadan sonra araç içersinde bulunan öğrencilerin bir kısmı aracın penceresinden atlayarak kurtulurken, bir kısmı da vatandaşlar tarafından araçtan çıkarılarak Fatsa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayı duyar duymaz olay yerine gelen öğrenci velileri, sinir krizleri geçirdi. Öğrenci velileri, çocuklarının durumunu öğrenmek için Fatsa Devlet Hastanesi'ne akın etti.
Yaralı öğrencilerden 14'ü ayakta tedavi edilirken, 11 öğrenci de hastanede tedavi altında tutuluyor. Yaralılardan durumu ağır olan Selim Sağlam'ın cerrahi yoğun bakıma alındığı belirtildi. Hastaneye yaralı öğrencileri getiren ve kaza anında kamyonun arkasından seyreden bir yolcu minibüsü sürücüsü, "Bir kargo firmasına ait kamyon, 6-7 arabayı solladı. Daha sonra minibüsün sol ön tarafına vurarak minibüsü uçuruma attı" iddiasında bulundu.
Yaralı öğrencilerden Elveda Küçük ise, kazada çok korktuklarını ifade ederek, "Herkes kan içindeydi. Kırmızı bir kamyonetti. Şinasi amca bizi kurtarmak için aracı bahçeye attı. Bize korkmayın bir şey yok dedi" diye konuştu.
Diğer yandan kazaya neden olduğu iddia edilen ve olay yerinden uzaklaşan kamyon sürücüsü, Perşembe İlçesi Çaka mevkiinde gözaltına alındı. Kazada yaralanan öğrencilerin isimleri şöyle:
"Elif Yeşilyurt (17), Selim Sağlam (12), Özge Uslu (12) Pembegül Sağlam (14), Kader Uçan (14), Cansu Kurnaz (14), Ufuk Yıldırım (14) Aysun Kurnaz (14), Barış Ulu (14), Emre Yıldırım (12), Elif Yıldırım (13), Seher Yahşi (13), Olgun Çalışkan (12), Elvan Küçük (10) Nuri Ulu (13), Medine Küçük (8), Kübra Yıldırım (9), Merve Ulu (14), Tarık Uslu (11), Rıdvan Kağan Özen (6), Elveda Küçük (12), Özlem Ulu (14) ve Mahmut Kılıç (59)."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER