Asayiş
  • 28.2.2013 21:36

Öğrenci servisi traktöre çarptı: 1 ölü 7 yaralı

Elazığ’dan Baskil istikametine gitmekte olan Kenan Doğan idaresindeki 23 LE 885 plakalı Baskil Arifler erkek öğrenci yurduna ait minibüs, aynı istikamette seyreden Selahattin Öbek yönetimindeki 23 FY 644 plakalı hayvan gübresi yüklü traktörün romörkone arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle aralarında çocukların da bulunduğu minibüsteki yolculardan 7’si ağır yaralandı.

İtfaiye ve sivil savunma ekiplerinin de katıldığı kurtarma çalışmaları sonucu minibüste sıkışan sürücü ve diğer yaralılar kurtarılarak, ambulanslarla Elazığ’daki hastanelere kaldırıldı. Kazadan sonra yaralılar, yakınlarını telefonla arayarak yardım istediği görüldü. Kazada ağır yaralanan yolculardan Mehmet Özdemir, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

Bağdere Köyü Muhtarı Zülfü Ahmet, büyük bir gürültü sesi duyduklarını ve kaza yerine koştuklarında yaralıların inleme ve ağlama seslerine tanık olduğunu ancak itfaiiye ve sağlık ekiplerinin zamanında müdahale ettiği söyledi.

Traktör içinde bulunan şoför Selahattin Öbek’in eniştesi Mustafa Oruç ise, "Yolda ilerlerken arkadan ani bir gürültü duyduk. Yol kenarına savrulunca durduk ve lastik patlamıştır sandık. Traktörden inip baktığımızda, minibüsün arkadan bize çarptığını fark ettik" diy konuştu.

kaza nedeniyle traktörden yola saçılan hayvan gübresi de, itfaiye ekiplerince yıkandıktan sonra yol tekrar trafiğe açıldı. Jandarmanın kaza ile ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:37

İLGİLİ HABERLER