Gündem
  • 30.4.2007 20:15

ÖĞRENCİLER DEMİREL'İ KONUŞTURMADI!..

ANKARA - 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara Tandoğan ve İstanbul Çağlayan Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinglerin düşündürücü olduğunu belirterek, ''Mitingler, Türk halkının cumhuriyete olan sadakatinin, birlik ve beraberliğine olan bağlılığının en güzel işaretidir'' dedi.
     Demirel, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde düzenlenen öğrenci münazarasını izledi. Münazara öncesinde konuşma yapan Demirel, bugün yaşanan sorunların hiçbirinin bugüne ait olmadığını söyledi. Hadiselerin derinine inmek ve doğru bilgi sahibi olmak gerektiğini vurgulayan Demirel, bazı dönemlerde tartışma ortamında ''göz gözü görmediğini, kimsenin birbirini dinlemeye tahammülü kalmadığını'' kaydetti.
     Böyle dönemlerde alınganlıkların da arttığını ifade eden Demirel, ''Hiçbir bunalımın ila nihayet sürdüğü görülmemiştir. Zamanı gelince mesele olgunlaşır, biter. Şöyle biter böyle biter ama biter. Yine öyle bir zaman yaşıyoruz'' diye konuştu.
     Demirel, tartışmalardan korkmamak gerektiğini, tartışmaların konuları aydınlığa kavuşturmak için gerekli olduğunu vurgulayarak, ''Bu tartışmalar ne olursa olsun bizi bölmemelidir, kutuplaştırmamalıdır. Çünkü, geleceğin teminatı birliğimiz ve beraberliğimizdir'' dedi.
     Türkiye Cumhuriyeti'nin, kuruluşundan itibaren din ve devlet işlerini birbirinden ayırdığını dile getiren Demirel, herkesin mensup olduğu dinin gereklerini dilediği gibi yerine getirebildiğini kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, cumhuriyeti ve kazanımlarını tümüyle sevdiklerini belirten Demirel, Tandoğan ve Çağlayan'da yapılan mitinglerin, Türk halkının cumhuriyete olan sadakatinin, birlik ve beraberliğe olan bağlılığının en güzel işareti olduğunu ve kimsenin bundan alınganlık duymaması gerektiğini söyledi.
     Din ve devleti ayırmanın zor bir iş olduğunu ifade eden Demirel, ''Yapışık ikizler gibidirler. Ayırdığınız zaman ya ikisi de ölür, ya ikisi de yaşar ya da birisi ölür birisi yaşar. Buradan doğan tartışmaların kolay olmadığı bilinmelidir. Hiç kimse cumhuriyetin en önemli niteliği olan laikliğe karşı çıkılabileceğini düşünmesin'' dedi.
     Demirel'in konuşması sırasında, salonda bulunan bir öğrenci ayağa kalkarak Demirel'in sözlerini protesto etti.
     Demirel'in ülke yönetimde bulunduğu yıllardaki uygulamaları nedeniyle, laiklik ve demokrasi üzerine söz söyleyemeyeceğini iddia eden öğrenciye, yanında bulunan bir grup öğrenci de alkışlarla destek verdi. Öğrencilerin "bugüne kadar hep sen konuştun.Sus artık biz konuşacağız" sözlerine gülümseyen Demirel, uzun süre konuşamadı.
     Öğrencilerin sözlerinin kesilmemesini isteyen Demirel, 'Sözlerinize katılmam mümkün değil. Ancak demokratik hakkınızı kullanmanıza katılıyorum. Siz bu sorgulamayı yapabiliyorsanız, Türkiye Cumhuriyeti'nin size sağladığı demokrasi ve hürriyet sayesindedir'' dedi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER