Eğitim
  • 10.8.2009 11:11

ÖĞRENCİLER, ÖĞRETMENLERİNE ‘ZİMMETLENECEK'

İZMİR Milli Eğitim Müdürlüğü, ilk ve ortaöğretimdeki 643 bin öğrencisini kapsayan ‘öğretmene zimmet’ dönemini başlatma kararı aldı. ‘Öğrencileri öğretmenlere zimmetleyerek' başta başarı- başarısızlıklarını takibe almayı hedeflediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, “Öğretmenlerimiz öğrencileri çocukların annesi babası gibi sahiplenecek. Bir yerde sınıf öğretmenliği sistemini aktif hale getireceğiz” dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 5 ay önce atanan Üye, yaz dönemini değişik projeler üretmeyle, okulları yeni döneme hazırlamakla geçirdiklerini söyledi. Önümüzdeki öğretim yılına okulların sorunsuz, eksiksiz açılması için çaba harcadıklarını, yeni projelerle eğitimde kaliteyi, öğrencilerin başarısını artırmayı hedeflediklerini belirten Üye, “Bu hedeflere ulaşmada en büyük silahımız sevgi olacak. Hangi çocuğa sevgiyle yaklaşırsanız karşılığı mutluluktur, başarıdır” dedi. Üye, bu yıl bir dizi projeyi hayata geçireceklerini bunun en önemlisinin ise zimmet uygulaması olduğunu söyledi. Üye projeyi şöyle anlattı:

“Zimmet uygulaması aslında öğrencinin öğretmene teslim edilmesi demek. Bunu bu yıl lise son sınıflarda uyguladık. Belirli sayıdaki öğrenci bir öğretmene zimmetlendi. O öğretmenlerden çocuklara anne babaları gibi sahip çıkmasını, başarı durumunu takip etmesini istedik. Öğrenci okula geç mi kaldı, kahvaltı etmeden mi geldi, derslerinde başarısı artıyor mu, düşüyor mu? Düşüyorsa nedenleri ne? Dersane giden öğrencinin dersane başarısının takibi. Hepsi bu zimmet uygulaması kapsamında olacak. Tüm öğrencilerimize sevgiyle yaklaşacağız. Öğrenciye severek yaklaşmak, onu kucaklamak onun başarısını yükseltecek en önemli faktörlerden biridir. Bunu bu yıl yaşadık. Bu yıl ÖSS'de 50. sıradan 25'e çıktık. ÖSS'deki başarıyı bu sisteme, öğrencinin takip edilmesine bağlıyorum. Bu uygulamayı bu yıl genelleştireceğiz. 643 bin öğrencimiz var. Hepsini kapsayacak bir uygulama yapacağız. Bir yerde sınıf öğretmenliği sistemini aktif hale getireceğiz, öğretmenlerin öğrencileriyle yakından ilgilenmesini, takip edilmesini isteyeceğiz. Zimmet kelimesini sempatik bulmayanlar var. Ama önemli olan amaç, hedef. Zimmet demek ilgilenmek demek. Bunu yapacağız.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:50

İLGİLİ HABERLER