Eğitim
  • 31.7.2008 11:14

ÖĞRETİM ELEMANI KADROSUNA ATAMALARINDA YENİ DÜZENLEME

ANKARA -      Yönetmelikle araştırma görevlisi kadrolarına başvurabilmek için yaş sınırı 35'e yükseltilirken, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'na (ALES)lisans mezunlarının başvurması ve bu sınavdan başarılı sayılmak için en az 70 puan alınması, sınav sonuçlarının 3 yıl geçerli olması hükümleri getirildi.
     Yönetmelik, devlet ve vakıf üniversitelerindeki öğretim üyesi dışında kalan öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan yapılacak atamaları kapsıyor.
     Yönetmelikte, merkezi sınav ve giriş sınavı olmak üzere ayrı sınavlar öngörülüyor. Merkezi sınav ÖSYM tarafından yapılan ALES'i, giriş sınavı ise jüri tarafından yapılan sözlü sınavı kapsıyor. ALES'e, en az lisans mezunu olanlar ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurtdışında lisans eğitimini tamamlamış olanlar müracaat edebilecek. Alanlarındaki puan türünden 100 üzerinden 70 puan alanlar sınavda başarılı sayılacak. Sınavın sonuçları, yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl süreyle geçerli olacak.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:26

İLGİLİ HABERLER