Asayiş
  • 23.9.2013 18:24

Öğretmene tecavüz eden fırıncı yandı!..

ERZURUM'un Pasinler İlçesi'nde 2 yıl önce Türkçe öğretmeni A.K.'ya tecavüz ederek, ağır yaralayan fırın işçisi Kadir Narmanlı'ya 58, arkadaşı Ümit Aydemir'e ise 50 yıl hapis cezası verildi.

Pasinler'deki Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmen A.K., 6 Nisan 2011 tarihinde okuldan evine giderken saldırıya uğradı. Tecavüze karşı direnen A.K., bıçaklı ve taşlı saldırıda ağır yaralandı. Tecavüze uğrayan ve kanlar içinde bulunan A.K., ambulansla götürüldüğü Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım altına alındı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube'ye bağlı Cinayet Bürosu'nda oluşturulan 15 kişilik özel ekip tarafından 4 Mayıs 2011 gecesi şüpheli olarak yakalanan fırın işçisi Kadir Narmanlı'dan önce DNA testi için çeşitli örnekler alındı. Test ardından Narmanlı ve işsiz olan arkadaşı Ümit Aydemir, sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Erzurum'daki 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde bugün yapılan karar duruşmasında tutuklu sanıklar Kadir Narmanlı, Ümit Aydemir, avukatlar ile öğretmen A.K.'nın yakınları hazır bulundu. Mağdurun birçok kişiyi teşhis ettiğini söyleyen Kadir Narmanlı ağlayarak savunma yaptı. Olayla hiçbir ilgisinin olmadığını öne süren Narmanlı, şöyle dedi:

"İki kez polis tarafından gözaltına alındım ve serbest bırakıldım. Fotoğrafımı çekip öğretmene gösterdiler. 'O değil' dedi. Hakim bey elinizi vicdanınıza koyun öyle karar verin. Düğünüme 10 gün kalmıştı. Dünyanın en mutlu insanı ben olacaktım. Abdullah Öcalan'a istenen cezayla yargılanıyorum. Ben o kadar yaşayacak mıyım? Ben 20 liranın acizi miyim? Gider genelevde işimi hallederdim. Fakirim ama kimsenin namus, şerefine yan gözle bakmam. Benim kıl, sperm, deri parçası örneklerim hiçbiri uymuyor. Bunların tek biri uysun istediğiniz cezayı verin."

Ailesiyle birlikte mağdur olduğunu vurgulayan Ümit Aydemir ise suçsuz olduğunu belirterek tahliye edilmesini istedi. Sanık avukatları da dosyada üçüncü bir kişinin sperm örneklerinin olduğunu ve hala bu kişinin kim olduğunun belirlenemediğini iddia etti.

Mahkeme heyeti Kadir Narmanlı'yı cinsel saldırı suçundan 17, cinsel saldırı suçunun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla öldürmeye teşebbüsten 17 yıl, zor kullanmak suretiyle kişi hürriyetinden yoksun bırakmaktan 12, birden fazla kişi ile silahlı yağma suçundan 12 olmak üzere toplam 58 yıl hapis cezası verdi. Ümit Aydemir'e ise cinsel saldırı suçunun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla öldürmeye teşebbüs suçundan 15, cinsel saldırı suçundan 14, birden fazla kişi ile silahlı yağma suçundan 12, zor kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan 9, olmak üzere toplam 50 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Karar sonrası Kadir Narmanlı'nın ailesi mahkeme heyetine tepki gösterdi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:46

İLGİLİ HABERLER