Spor
  • 30.8.2014 21:30

Oğuz Savaş milli takımı sırtladı

12 Dev Adam’ın Yeni Zelanda karşısında aldığı galibiyette başrolü oynayan isim, son periyotta 13 sayı üreten 11 numaralı oyuncumuz Oğuz Savaş oldu.

Dünya Kupası’ndaki ilk maçında ilk maçında Yeni Zelanda’yı 76-73 yenmeyi başaran A Milli Basketbol Takımımız’a galibiyeti getiren isim, Oğuz Savaş oldu.

Ay yıldızlı ekibimiz, 56-52 yenik girdiğimiz son periyotta farkın bir ara 11 sayıya (61-72) yükselmesine engel olamadı. Ancak bu kritik bölümde sahneye çıkan Oğuz, pota altından üst üste attığı basketlerle maçın kaderini belirledi. Son çeyrekte 13 sayı atan Oğuz Savaş, bu performansıyla milli takımımıza galibiyeti getirdi. Yıldız oyuncu, pota altındaki en büyük silahımız olan Ömer Aşık’ın etkisiz kaldığı (1 sayı) karşılaşmayı 16 sayı, 2 ribaund, 1 asistle tamamladı.

MAÇ TOPUNU BIRAKMAMALIYDIK

Oğuz Savaş maç sonrası yaptığı açıklamada, son dakikalarda yaptıkları hatalara dikkat çekerek şunları söyledi:

“Zor bir karşılaşma oldu. Tempolu ve sert bir takıma karşı oynadık. İlk maç olmasından dolayı gergin oynadık. Son periyota kadar da karşılaşma öyle oldu. Dördüncü periyotta iyi mücadele ettik ve savunma da sertleşince rakibi yakaladık. İyi ve kötü oynadığımız bölümler var. Ancak maç topunu onlara bıraktık. Ama daha dengeli oynasak, maç topu onlara kalmayacaktı. Bunları izleyeceğiz ve tartışacağız. Önemli olan kazanmaktı. İlk maç olduğundan galibiyet çok önemliydi. İkinci maçımızı Amerika ile oynayacağız. Bu maçta nasıl oynadıysak yine kazanmak için oynayacağız. Elimizden geleni yapacağız:”

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:12

İLGİLİ HABERLER