Gündem
  • 15.1.2014 15:28

Oktay Vural, 'Başbakan,Tayyiban örgütünü oluşturuyor'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başbakan'ın HSYK için RTÜK modeli önerisini ile ilgili Vural, "RTÜK yürütmede, HSYK yargıda. Yani bunu teklif eden birinin devletten, yargıdan, kuvvetler ayrılığından bihaber olduğu gayet açık ve net. Başbakan yine sapla samanı karıştırmıştır" diye konuştu.

"YASAL DÜZENLEME İÇİN KILIMIZI KIPIRDATMAYACAĞIZ"

Vural, "İşine gelmeyen kararları yok saymak, kendini soruşturan mahkemeyi, savcıyı tehdit etmek ve korkutmak. Erdoğan'ın yeni Türkiyesinde artık tek adam, tek ses özlemi olduğu gayet açık ve nettir. Astığını asan, kestiğini kesen, çaldığı yanına kar kalan bir tek parti iktidarı, özlemi içerisinde olduğu gayet açık ve nettir. Kim, hangi parti Başbakan'ın bu önerisine yeşil ışık yakarsa yaksın, biz ayakkabı kutularıyla, kese kağıtlarıyla mümeyyiz hale gelen rüşvetçilerin ve kara paracıların bu manevralarla adaletten kaçırılmasına izin vermeyeceğiz. Bu yönde atılacak adımlara olumlu yaklaşmayacağız. Buna dönük hiçbir yasal düzenleme için kılımızı kıpırdatmayacağız. İşbirliği yapmak için prensipte anlaşan partilerin amacı ve hedefi de Recep Tayyip Erdoğan ve şurekasını yargıdan kaçırmaya destek olmaktan öteye bir anlam taşımayacaktır. Bu rüşvet ve yolsuzlukta, iç edilen parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. MHP olarak onlara halel getirecek hiçbir girişimi desteklememiz mümkün değildir" diye konuştu.

"BAŞBAKAN YİNE SAPLA SAMANI KARIŞTIRMIŞTIR"

Başbakan'ın HSYK için RTÜK modeli önerisini ile ilgili Vural, "RTÜK yürütmede, HSYK yargıda. Yani bunu teklif eden birinin devletten,

yargıdan, kuvvetler ayrılığından bihaber olduğu gayet açık ve net. Başbakan yine sapla samanı karıştırmıştır" diye konuştu.

"ZANLILARIN SORUŞTURULMASININ ÖNÜNÜ AÇMALIDIR"

Vural, "Devlet kimsenin oyuncağı değildir, devleti yönetmek evcilik değildir. Başbakan ve AKP hükümetine tavsiyemiz, anayasaya, vicdanlara aykırı olan adaletin canına ot tıkayacak bu HSYK düzenlemesini şartsız şurtsuz bir an önce çekmelidir. Başbakan şunu iyi bilmelidir ki şeriatın kestiği parmak acımaz. Bu yüzden 'evladım olsa yolsuzluğa prim vermem' teranesini bırakıp, zanlıların soruşturulmasının önünü açmalıdır. Başbakan hala 'yargının bir örgüt tarafından teslim alınarak tarafsızlığını yitirme meselesidir' diyerek, yolsuzluk olayını hükümete darbe, yargı içinde çete, dış güçler, haşhaşiler gibi birtakım komplo teorileriyle aslı astarı olmayan sözlerle sulandırmak, hedef saptırmak istiyor" dedi.

"KENDİSİ TAYYİBAN ÖRGÜTÜNÜ OLUŞTURUYOR"

Başbakan'ın "haşhasi" benzetmesine ise Vural, "Eğer gerçekten böyle bir şey varsa Başbakan bunu delilleriyle ortaya koymalıdır. Kalksın, tespit etsin, söylesin. Şimdi de kendisi Tayyiban örgütünü oluşturuyor. Eğer böyle bir örgüt olduğunu düşünüyorsan bunu hukukun önüne getirecek, hesabını soracaksın. Böyle flu ifadelerle bunları ortaya koymak, bunları yapmak topyekün bir kötülemeye götürmek haksızlıktır, doğru değildir. Bugün bu süreç içerisinde rüşvet ve yolsuzluğu bütün AKP'ye mal etmemiz doğru değildir ama bu şekilde bir yaklaşımla meseleye bakmak, bu şekilde ele almak AKP'nin doğrudan doğruya hedef saptırma taktiğinden öte bir anlam taşımıyor. Bu tartışma da bu ifade de bir hedef saptırma gayretidir."

Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:27

İLGİLİ HABERLER