Gündem
  • 25.5.2022 10:22

Okul katliamı Biden'i çökertti!.. Artık yoruldum

ABD'de ilkokula kanlı saldırı: 19 öğrenci hayatını kaybetti..

Teksas'taki Robb İlköğretim Okulu'ndaki ölüler arasında Xavier Lopez, 10, Uziyah Garcia, dokuz, Makenna Elrod, 10, Amerie Jo Garcia, 10, Eliahana Torres, 10 ve yaşı ve soyadı hemen belli olmayan Ellie,

Her ikisi de öğretmen olan 44 yaşındaki Eva Mireles ve Irma Garcia Salı günü saat 11.30 sıralarında başlayan saldırıda öldürüldü. 

8 yaşındaki Uziyah Garcia'nın ailesi, kayıplar arasında olduğunu açıkladıktan sonra silahlı saldırı saatlerinde öldürüldüğünü söyledi.

ABD'nin Teksas eyaletinde bir ilkokulu hedef alan silahlı saldırıda 19 öğrenci ile 2 öğretmen hayatını kaybetti. Saldırganın bir tabanca ve tüfek kullandığı belirtildi. ABD Başkanı Joe Biden, Texas'taki katliamın ardından 28 Mayıs'ta ülkedeki bayrakların yarıya indirilmesi yolunda talimat verdi.

10 yaşındaki Makenna Lee Elrod'un Salı gecesi geç saatlerde bir aile dostu tarafından öldüğü doğrulandı.

Texas eyaletine bağlı Uvalde kentinde bulunan Robb İlkokulu bugün korkunç bir katliama sahne oldu. Okulda gerçekleştirilen silahlı saldırıda 19 öğrenci, 2 öğretmen hayatını kaybetti.

10 yaşındaki Xavier Lopez de Salı günü okulda düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

İKİ POLİS YARALANDI

Texas Valisi Abbott, Robb İlkokulu'ndaki saldırıyı "korkunç bir trajedi" olarak nitelendirdi. Abbott, saldırganın müdahale eden polisler tarafından öldürüldüğünü belirtirken, iki polisin silahla hafif şekilde yaralandığını açıkladı.

Amerie Jo Garza (sağda)

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Abbott, saldırganın 18 yaşındaki Salvador Ramos olduğunu açıkladı. Abbott, Ramos'un Uvalde Lisesi'ne gittiğini ve bu kentte yaşadığını duyurdu.

10 yaşındaki Eliahana Torres'in de Facebook'ta öldüğü doğrulandı.

BIDEN'DAN İLK AÇIKLAMA: ARTIK YORULDUM

Teksas'ta yaşanan saldırı ile ilgili konuşan ABD Başkanı Joe Biden, 'Başkan olarak bu konuşmayı yapmamayı ümit ediyordum. Artık  yoruldum' dedi.

Steven Garcia ve Jennifer Lugo, kızları Ellie'nin birkaç saattir kayıp olduktan sonra Salı günkü katliamda öldürüldüğünü doğruladılar.

 

Bu tip saldırıların önlenmesi için yasaların çıkarılması gerektiğinin altını çizen Biden 'Tanrı aşkına ne zaman silah lobisine karşı duracağız' dedi.

Robb İlköğretim Okulu'nun dördüncü sınıf öğretmeni ve 23 yıllık gazisi Irma Garcia Salı günü öldürüldü.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLECEK

Biden, Teksas'taki katliamın ardından 28 Mayıs'ta ülkedeki bayrakların yarıya indirilmesi yolunda talimat verdi.

Beş yıl boyunca Irma Garcia ile birlikte öğretmenlik yapan Eva Mireles, Salı günü Robb İlkokulunda vurularak öldürülen iki öğretmenden biriydi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin yayınladığı bir görüntüde, saldırgan olduğu öne sürülen şahsın okula doğru yaklaştığı görülüyor.

18 yaşındaki Salvador Ramos, Uvalde'deki Robb İlkokuluna gitmeden önce büyükannesini vurdu;  yakındaki sınır devriye ajanlarını bir çatışmaya sokmak;  ve sonra kendini okulun içinde barikat kurarak 19 öğrenci ve iki öğretmeni öldürdü

Uvalde Belediye Başkanı Don McLaughlin, durumun çok kötü olduğunu belirterek, çocukların aileleri ile iletişime geçmeye çalıştıklarını aktardı. Olay yerinde çok sayıda ambulans ve polis sevk edilirken, bölge güvenlik çemberine alındı.

Teksas, Uvalde'den 18 yaşındaki Salvador Ramos, büyükannesini vurduktan sonra arabayla Robb İlköğretim Okulu'na gitti.

Polis Müdürü Pete Arredondo, "Bu noktada soruşturma bizi saldırganın bu menfur suç sırasında yalnız hareket ettiğine götürüyor" dedi.

Ramos, silahların fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı.  Vali Greg Abbott adını doğruladıktan kısa bir süre sonra hesabı kapatıldı

Polis salı günü Salvador Ramos'un Ulvade, Teksas'taki evinin önünde görüldü.

Güncellenme Tarihi : 25.5.2022 10:31

İLGİLİ HABERLER