Gündem
  • 9.12.2021 00:21

Okul kitaplarında Peygamber Efendimiz'i tasvir etmişlerdi! Erdoğan'dan sert tepki

Suriye'deki okul kitaplarında Efendimiz'i aleyhisselam tasvir etmişlerdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki bazı okullarda Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in aleyhisselam tasvir edildiği ders kitaplarına ilişkin açıklamada bulundu. Erdoğan, "Kitapların dağıtımı durduruldu, imha edilmek üzere toplatıldı. Yaşanan rezalette sorumluluğu olan herkesle ilgili soruşturma başlatıldı." dedi.

Fırat Kalkanı sınırları dahilindeki Cerablus, El Bab ve Kubbesin bölge ilköğretim okullarında okutulan kitaplarda, Efendimiz Hazreti Muhammed'e aleyhisselam ait tasvirlere yer verildi. Kitaplarda Efendimiz aleyhissselam ve ailesine hadsizce hakaret edildiği de ortaya çıktı.

'Peygamberimizin aleyhisselam tasviri olarak yorumlanabilecek kimi resimlerin olduğu tespit edildi'

'Beştepe'de düzenlenen 40. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efendimiz'e (Sallalahü Aleyhi ve Sellem) yönelik saygısızlığa ilişkin açıklamada bulundu. "Son dönemde Avrupa'da ortaya çıkan Peygamberimize yönelik saygısızlıklara karşı en güçlü tepki yine bizim milletimizden yükselmiştir." diyen Erdoğan, "Benzer bir hadise beklemediğimiz şekilde bizim de başımıza geldi. Suriye'de kontrolümüzdeki okullarda dağıtılmak üzere hazırlanan kitaplarda Peygamberimizin (Sallalahü Aleyhi ve Sellem) tasviri olarak yorumlanabilecek kimi resimlerin olduğu tespit edildi." ifadelerini kullandı.

'Rezalette sorumluluğu olan herkesle ilgili soruşturma başlatıldı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kitapların dağıtımı durduruldu, imha edilmek üzere toplatıldı. Henüz basılmamış başka kitaplar olduğu belirlendi. Yaşanan rezalette sorumluluğu olan herkesle ilgili soruşturma başlatıldı.

Benimle doğrudan ilgili olmasa da sorumlu olduğum yönetimde ortaya çıkmasından dolayı ziyadesiyle üzüntülüyüm. Bu vahim durum karşısında inşallah gereken hızla yerine getirilecek."

Güncellenme Tarihi : 10.12.2021 00:30

İLGİLİ HABERLER