Eğitim
  • 8.9.2007 06:33

OKULLARA SIKI ALKOL DENETİMİ VE CEZASI GELİYOR!..

Lise ve dengi okullarda alkol alan ya da bulunduran öğrencilere disiplin cezası verilebilecek. Yeni cezalar, okuldan atılmaya kadar gidecek....


Ortaöğretimde not sisteminin değişmesiyle birlikte yeni disiplin cezaları da gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce 5 üzerinden yapılan puanlama sisteminin tekrar eski sistemdeki gibi 100 üzerinden yapılacağını açıklamıştı.

Fakat yeni yönetmelikle birlikte, öğrencilere yönelik ödül ve disiplin cezalarında da değişiklikler yapıldı. Yeni cezalarda en dikkat çeken bölüm ise alkol ile ilgili olanıydı. Ceza yönetmeliğinde, şarhoşluk veren maddeleri bulundurmanın okuldan uzaklaştırmaya kadar gideceği belirtildi. Ayrıca teşekkür ve takdir puanları da belirlendi. İşte yeni ceza ve ödül kuralları:

* Dönem puanlarının ağırlık ortalaması 70 ve 84.99 arasında olan ile davranış puanı 100 olan öğrenciler, teşekkür belgesi ile ödüllendirilecek.

* Başarı puanı ortalaması 85 ve daha yukarı olanlar ise takdir belgesi alacak.

* Her ders yılı başında öğrencilerin davranış puanı 100 olacak.

* Okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezası için 20, okuldan tasdikname ile uzaklaştırma cezası için 40, örgün eğitim dışına çıkartma cezası için 80 puan indirilecek.

* Öğretmenler kurulu, davranışları olumlu yönde değişen öğrencilerin davranış puanını iade edebilecek.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:28

İLGİLİ HABERLER